Cadouri, spectacole si colinde pentru simleuani

Magazin Salajean 13 decembrie 2007 0

Primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, ca in acest an administratia locala va marca sarbatorile de iarna printr-o serie de actiuni organizate pentru populatie. Astfel, simleuanii sunt invitati sa ia parte la un concert de colinde ce va avea loc la Casa de Cultura Oraseneasca, in data de 16 decembrie, incepand cu ora 16. Manifestarea va fi realizata in colaborare cu corurile tuturor cultelor din oras, intrarea urmand sa fie libera. Un alt spectacol – care ii are in vedere mai ales pe tinerii din Simleu – va avea loc in 22 decembrie, incepand cu ora 13, la aceeasi Casa de Cultura. Publicul ii va putea asculta pe Mihai Traistariu, Oops!, Laurentiu Ungureanu, Cripton si Jasmine.

Pentru cei mai mici dintre simleuani si care vor veni cu colindul, Primaria Simleu a pregatit 1.000 de pachete cu dulciuri si surprize. Asa cum s-a stabilit cu unitatile de invatamant, primele grupuri de colindatori vor sosi la primarie chiar maine. Tot in spiritul Craciunului, si tot pentru cei mici, administratia locala a pregatit alte 500 de daruri care vor fi impartite in gradinitele din oras.

De asemenea, 80 de persoane varstnice vor primi pachete constand in alimente, valoarea fiecarui dar fiind de 35 de lei.

Ca si anul trecut, un moment special va fi pregatit pentru cuplurile de bunici care au implinit in acest an 50 de ani de casatorie. Astfel, 13 familii vor fi serbate la Primaria Simleu Silvaniei, unde, intr-un cadru festiv, vor primi diplome din partea autoritatilor locale si vor ciocni cu acestea o cupa de sampanie.

Gaz metan pentru cartierul din zona Unitatii Militare

In acelasi cadru, primarul a informat ca lucrarile de introducere a gazului metan in Simleu au ajuns in cartierul Unitatii Militare. In parteneriat cu firma Amarad, cea care se ocupa de introducerea gazului in oras, autoritatile locale au dispus investirea sumei de 160.000 de lei pentru ca zona amintita anterior sa fie racordata la aceasta utilitate. Pana acum, lucrarile sunt in grafic, introducerea gazului fiind realizata la blocurile de apartamente, dar si la locuintele tip casa unde proprietarii au solicitat bransarea la sistemul de gaz. Referitor la strazile laturalnice si satele componente, Bic si Cehei, primarul a spus ca gazul va fi introdus doar daca interesul din partea populatiei este unul suficient de ridicat.

Prioritatea firmei Amarad, dar si a administratiei locale a fost de a fi bransati la gaz in primul rand utilizatorii casnici, iar mai apoi consumatorii comerciali si economici.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »