Cadavru inghetat si mancat de caini la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 7 ianuarie 2008 0

Cadavrul inghetat al unei femei a fost descoperit, vineri, langa fostul CAP din Cehei, langa Simleu Silvaniei, de catre un cioban care ingrijea oile din zona. Barbatul a anuntat politia oraseneasca, astfel ca, in scurt timp, o echipa s-a deplasat la fata locului, gasind trupul in canalul cu apa inghetata al CAP-ului.

Ioan Padurean, seful Politiei Simleu Silvaniei, ne-a declarat ca din cauza ghetii in care era prins trupul, operatiunea de ridicare a acestuia si transportarea la Zalau au dat serioase batai de cap politistilor. Mai mult, la primele cercetari nu s-a putut stabili identitatea femeii, intrucat fata ii era devorata de animale, la fel ca si palma bratului drept. IAm fost anuntati vineri ca, la Cehei, un cioban a gasit un cadavru inghetat. O echipa s-a deplasat la fata locului, unde a gasit corpul unei femei, care, potrivit primelor cercetari, decedase cu aproximativ doua saptamani in urma. De asemenea, primele cercetari au aratat ca nu sunt urme de violenta pe corpul femeii. Totusi, aceasta nu a putut fi identificata, din cauza ca o parte a capului a fost mancata de cainii din zona. La fel, o mana a fost mancata partial de animaleI, a spus Ioan Padurean. Abia dupa cateva ore, politistii au reusit sa desprinda trupul femeii din apa inghetata si sa-l transporte la morga Spitalului de Urgenta din Zalau.

Vineri a fost deschisa si ancheta in acest caz, pentru a se stabili identitatea femeii, cauzele decesului si imprejurarile in care aceasta a murit, dar cum cadavrul era inghetat, totul a fost amanat pentru a doua zi. Sambata, timp de alte cateva ore, a fost turnata apa calda pe cadavru pentru a se grabi dezghetarea acestuia, astfel incat medicul legist sa poata efectua autopsia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Salaj, Tincuta Dumuta, legistul a constatat ca pe corpul femeii sunt mai multe semne particulare si tatuaje. Intrucat oamenii legii au presupus ca femeia ar putea fi disparuta de la domiciliu, au verificat lista persoanelor declarate disparute si au constatat ca semnele particulare si tatuajele corespund cu ale unei femei disparute de acasa la jumatatea lunii noiembrie 2007. IIn 15 noiembrie anul trecut, un localnic din Ilisua, comuna Sarmasag, a anuntat, la postul comunal de politie, disparitia concubinei sale, in varsta de 69 de ani. Dupa descrierea facuta de barbat, politistii au stabilit cu certitudine ca femeia gasita moarta este concubina acestuiaI, a declarat purtatorul de cuvant.

Medicul legist a mai stabilit ca moartea a fost cauzata, cel mai probabil, de un infarct miocardic acut, decesul putand surveni in perioada 1-15 noiembrie 2007. De asemenea, a stabilit ca tesutul de pe fata si palma mainii drepte a fost mancat de animale doar dupa ce femeia a murit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »