Câinele traficantului, paznic la ţigările de contrabandă

Magazin Salajean 15 aprilie 2011 0

Câinele traficantului, paznic la ţigările de contrabandă

Un zălăuan destul de inventiv a decis să treacă peste graniţă 1.850 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în porbagajul maşinii tocmai sub… câinele său. Acesta a fost prins miercuri de poliţiştii din Vama Borş, care nu s-au dat însă în lături la vederea patrupedului de talie mare şi au cercetat autoturismul.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie de Frontieră Bihor, mașina care transporta marfa și câinele era condusă de un cetățean român din Zalău. La controlul de frontieră s-au descoperit ascunse pe fundul portbagajului şi în bara din spate, în locaşuri special amenajate, 37.000 de țigarete marca Viceroy cu timbru de Ucraina şi Federatia Rusă, peste care se afla un câine de talie mare. Din primele cercetări rezultă că zălăuanul a cumpărat țigările din Debrecen și urma să le revândă pe raza municipiului Zalău.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit pe numele zălăuanului actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Atât ţigările de contrabandă cât şi maşina în cauză a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor. Câinele traficant a fost lăsat în grija stăpânului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »