Bucătărie de vară, cuprinsă de flăcări

Mihaela Oprea 24 octombrie 2012 0
Bucătărie de vară, cuprinsă de flăcări

Odată cu vremea rece din ultimele zile au debutat şi incendiile specifice sezonului rece. Marţi după-amiază, pompierii cehani au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la bucătăria de vară a unei gospodării din localitatea Aluniş, comuna Benesat, din cauza jăratecului căzut din sobă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că echipajul a intervenit prompt la locul incendiului, însă flăcările s-au extins la o altă anexă din gospodărie. “Pompierii au stabilit cauza probabilă de incendiu jarul căzut, din soba bucătăriei de vară, pe linoleum. Au ars circa 50 de metri pătraţi din acoperiş, masa, scaunele şi rafturile de lemn din anexă şi patru metri pătraţi din structura anexei învecinate, anume coteţul de găini”, a declarat Jacodi.
Pompierii militari atrag atenţia populaţiei că majoritatea incendiilor şi exploziilor se produc îndeosebi din cauza utilizării necorespunzătoare ori cu defecţiuni a diferitelor mijloace de încălzire sau a sistemelor de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, instalaţiilor electrice de iluminat şi aparatelor electrice de uz casnic suprasolicitate, neverificate şi care nu prezintă siguranţă în exploatare.
Pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente cu urmări nedorite, recomandă oamenilor să respecte distanţele de siguranţă faţă de materialele combustibile sau inflamabile la instalarea sobelor, să nu aprindă focul în sobe cu benzină sau alte lichide inflamabile şi să amplaseze o tavă metalică în faţa uşilor de acces la focarele sobelor. De asemenea, nu trebuie lăsate fără supraveghere sau în grija copiilor sobele în funcţiune. Trebuie evitată supraîncălzirea sobelor, pentru a nu aprinde obiectele combustibile din aproprierea acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »