Braconieri prinsi de politistii salajeni

Magazin Salajean 10 ianuarie 2011 0

Braconieri prinsi de politistii salajeni

Doi tineri cu varste de 22, respectiv 28 de ani sunt cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de braconaj, dupa ce au fost identificati de politisti, zilele trecute, ca au vanat pe fondul de vanatoare 12, desi era interzisa vanatoarea.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca respectivii au fost prinsi in urma unei actiuni specifice desfasurate in perioada 3-7 ianuarie de politistii Postului de Politie Cuzaplac. In urma cercetarilor, au fost identificati V.I, de 22 de ani, din localitatea Ruginoasa, si T.O. de 28 de ani, din judetul Cluj, care, in data de 3 ianuarie, anul curent, au vanat pe fondul de vanatoare 12 un caprior, desi acest lucru era interzis in acea perioada. Prin urmare, politistii au intocmit dosare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de braconaj, prevazuta de Legea 407/2006, a declarat purtatorul de cuvant.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei doi tineri risca sa ajunga dupa gratii.

La furat de lemne

Un tanar din localitatea Ruginoasa, in varsta de 22 de ani, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos, dupa ce a fost prins zilele trecute de catre politisti ca a sustras mai multe lemne dintr-o padure de langa Cuzaplac. Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, a declarat ca oamenii legii au descoperit lemnele furate chiar in curtea autorului. In urma actiunilor specifice desfasurate in perioada 3-7 ianuarie, politistii Postului de Politie Cuzaplac l-au identificat pe B.S., de 22 de ani, din Ruginoasa, care, in cursul lunii decembrie anul trecut, a sustras din padurea de langa Cuzaplac material lemnos in valoare de peste 635 de lei, pe care l-a transportat la domiciliu, a declarat purtatorul de cuvant.

Tot pentru savarsirea infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos este cercetat un alt tanar in varsta de 28 de ani, din Galaseni. Acesta a fost prins, de asemenea, de politistii Postului de Politie Cuzaplac ca a sustras din aceeasi padure de langa localitate material lemnos in valoare de 735 de lei. Respectivul a valorificat lemnul in localitatea Petrindiu.

Potrivit sursei citate anterior, in niciunul dintre cazuri, prejudiciul nu a fost recuperat de politisti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »