Braconieri prinşi în plină acţiune

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

Braconieri prinşi în plină acţiune

Trei bărbaţi din judeţul Sălaj cu vârste cuprinse între 40 şi 64 de ani sunt cercetaţi, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic, după ce au fost prinşi la vânat, unul cu laţuri – interzise prin lege, iar ceilalţi doi fără autorizaţii de vânătoare. Suspecţii riscă să ajungă după gratii ori să plătească sancţiuni ce pornesc de la 5.000 de lei în sus.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost identificaţi suspecţii. Unul dintre suspecţi, I.K. în vârstă de 64 de ani, din localitatea Tetişu, a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie Fildu de Jos, în cursul zilei de 2 martie, în timp ce verifica 16 capcane (laţuri), care erau montate în viile localităţii Tetişu în scopul capturării vânatului. Alţi doi bărbaţi, G.T. în vârstă de 40 de ani şi V.K. de 41 de ani, ambii din localitatea Halmăşd, au fost identificaţi, în cursul zilei de joi, de către poliţiştii Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase în timp ce efectuau acte de căutare a vânatului pe fondul 31 de vânătoare. Cei doi aveau asupra lor armele de vânătoare, deţinute legal, dar nu aveau autorizaţie de vânătoare în acest scop, a declarat purtătorul de cuvânt.

Pe numele bărbaţilor, poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic. Conform Legii 407/2006, privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, vânătoarea fără permis şi fără autorizaţie de vânătoare legală, precum şi vânătoarea prin utilizarea laţurilor constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 la 25.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »