Braconaj piscicol pe Someş. Cinci pescari “au prins” amenzi în loc de peşte

Mihaela Oprea 28 ianuarie 2013 5
Braconaj piscicol pe Someş. Cinci pescari “au prins” amenzi în loc de peşte

Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani au fost sancţionaţi contravenţional, în cursul zilei de vineri, după ce au fost prinşi pescuind pe cursul de apă al râului Someş, în zona localităţii Benesat, fără a avea permise de pescuit. Pescarii au fost prinşi întinzând firul pe ape de către jandarmii sălăjeni, aflaţi într-o misiune specifică pe malul râului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că acţiunea a fost desfăşurată de către lucrători ai Compartimentului prevenire şi combaterea faptelor antisociale din cadrul unităţii, având ca plan de acţiune respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi acvacultura. “În urma acestei acţiuni, jandarmii au surprins cinci persoane care pescuiau pe cursul de apă al râului Someş, în zona localităţii Benesat, fără a poseda permis de pescuit în habitatele piscicole naturale. Cei cinci bărbaţi, cu vârsta între 20 şi 48 de ani, toţi având domiciliul în localitatea Chelinţa, judeţul Maramureş, au fost sancţionaţi contravenţional, doi cu avertisment scris, iar ceilalţi trei cu amendă în valoare de 300 de lei fiecare”, a declarat Isaia Micle.
Conform legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura, pescuitul fără licenţă, autorizaţie ori permis a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice din habitatele piscicole naturale este considerat braconaj piscicol. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 la 600 de lei.

Comentarii

comments

5 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. cristi 29 ianuarie 2013 at 16:46 - Reply

  dar pe cei din somes odorhei de ce nu ii prindeti domnilor jandarmi?aia fac paguba mare nu vecinii nostri de judetz

 2. law 29 ianuarie 2013 at 17:12 - Reply

  permisele de pescuit pentru 2013 inca nu se elibereaza!!!!!!!??????
  pe raul Crasna in toate localitatile salajene riveranii pun plase la greu.Numai eu am gasit 2 plase pe care le-am ars.(dupa ce am luat pestii bineinteles, intre care un clean de cca 2 kg)

 3. cipri 1 martie 2014 at 12:45 - Reply

  huuuuuuuuuuuuuu

 4. cipri 1 martie 2014 at 12:46 - Reply

  vanatorii cei mai mari braconieri

 5. Anonim 13 noiembrie 2014 at 20:16 - Reply

  Prea mici amenzile pentru braconaj

Lasa un Raspuns »