Braconaj cu o plasa de un kilometru in Varsolt

Magazin Salajean 1 aprilie 2010 0

Braconaj cu o plasa de un kilometru in Varsolt Paznicii barajului Varsolt au gasit, zilele trecute, o plasa cu o lungime de un kilometru, intinsa de braconieri pentru a prinde in special caras si platica, reteaua de monofilament fiind a doua captura ca marime inregistrata de autoritatile salajene in 2010.

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Salaj, Cristian Crisan, a declarat ca exista deja un cerc de suspecti, pentru prinderea braconierilor ce au intins plasa in baraj fiind deschisa deja o ancheta de catre AJVPS Salaj si Inspectoratul de Politie al Judetului Salaj. Plasa scoasa din baraj va fi distrusa, a declarat directorul AJVPS Salaj.

Potrivit acestuia, plasa a fost intinsa de braconieri pentru prinderea exemplarelor mari de caras si platica, dar fiind atat de mare, putea prinde in ea cu usurinta exemplare din toate speciile de peste ce populeaza barajul.

Barajul Varsolt se afla la circa 25 de kilometri de Zalau, fiind sursa de alimentare cu apa a oraselor Zalau si Simleu Silvaniei, cele mai mari din Salaj, si pentru cinci localitati rurale din apropiere.

De asemenea, barajul Varsolt este considerat cel mai bun loc de pescuit din Transilvania, din punct de vedere al omogenitatii, digul lung de doi kilometri oferind pescarilor aceleasi posibilitati de pescuit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »