Bomba de 150 de kilograme, pe Valea Zalaului

Magazin Salajean 11 aprilie 2012 0

Bomba de 150 de kilograme, pe Valea Zalaului Pirotehnistii salajeni au intervenit, in cursul diminetii de ieri, pentru asanarea unei bombe neexplodate din Al Doilea Razboi Mondial, gasita de un cetatean pe Valea Zalaului. Barbatul cauta fier vechi pentru a-l valorifica la centrele de colectare, cand a dat peste munitie si a alertat imediat autoritatile.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca echipa s-a deplasat imediat la fata locului. Echipa pirotehnica a fost solicitata sa intervina, in cursul diminetii de marti, pentru a asana munitie ramasa neexplodata pe valea Zalaului, la intrare in localitatea Criseni, in apropierea sediului unui operator economic. Pirotehnistii ajunsi la fata locului au identificat munitia ca fiind o bomba de aviatie germana, de 150 de kilograme, ramasa neexplodata din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, descoperita de un cetatean care colecta fier vechi, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in conditii de siguranta la un sediu special amenajat din incinta unitatii. Cu aceasta ocazie, pompierii recomanda cetatenilor ca, la gasirea unor elemente de munitie neexplodata, sa anunte cel mai apropiat post de politie sau pompierii la numarul de urgenta 112, fara a atinge sau schimba pozitia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »