Bodyguardul acuzat de omor rămâne în spatele gratiilor

magazinsalajean 24 iulie 2012 1
Bodyguardul acuzat de omor rămâne în spatele gratiilor

Magistraţii sălăjeni au aprobat, ieri, cererea procurorilor pentru menţinerea stării de arest preventiv în cazul inculpatului Vlad Gheorghe Tout, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Chieşd, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost arestat preventiv la începutul lunii mai, după ce a lovit mortal un tânăr aflat la discoteca unde inculpatul asigura paza.
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Brăduţa Ţăran, ne-a declarat, ieri, că judecătorii au admis propunerea formulată de procurorii de caz privind prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale pentru o perioadă de 30 de zile, respectiv până în 21 august, inclusiv.
Decizia dată de judecători în acest caz este cu drept de recurs, inculpatul având la dispoziţie 24 de ore pentru contestarea soluţiei la instanţa superioară. În prezent, Vlad Tout Gheorghe se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sălaj.
Reamintim că tragica întâmplare în care un tânăr de numai 22 de ani, din Derşida, şi-a pierdut viaţa, a avut loc în noaptea 28 spre 29 aprilie, la discoteca organizată la Căminul Cultural din Chieşd. Acesta se afla, împreună cu un prieten la discotecă, intrând în conflict cu alţi doi tineri din sat. În momentul altercaţiei, unul dintre tinerii agresaţi pare să fi avariat oglinda maşinii agentului de pază al discotecii. Unul dintre tinerii din Derşida a reuşit să fugă de agresori, care l-au urmărit lui, în timp ce al doilea, victima, s-a refugiat în discotecă. Din nefericire, urmăritorii au intrat în local şi l-au lovit fiecare, în “ajutorul” acestora venind şi bodyguardul. Acesta din urmă i-a aplicat victimei un pumn în faţă, iar pentru că acesta nu a căzut la pământ, i-a dat cu o sticlă de şampanie în cap. În acea clipă, tânărul de 22 de ani a căzut inconştient la pământ. Loviturile primite i-au fost fatale, decedând câteva zile mai apoi pe patul de spital. În data de 2 mai, procurorii l-au prezentat pe Vlad Tout Gheorghe instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind admisă de instanţă.
Dacă va fi găsit vinovat pentru acuzele aduse de procurori, inculpatul Tout ar putea sta după gratii până la 25 de ani. Potrivit legislaţiei în vigoare, infracţiunea de omor calificat se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Mihaela Oprea

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 25 iulie 2012 at 23:20 - Reply

    acolo ii este locu dupa gratii

Lasa un Raspuns »