Bodyguard-ul acuzat de omor calificat ramane in arest preventiv

Magazin Salajean 26 iunie 2012 0

Bodyguard-ul acuzat de omor calificat ramane in arest preventivVlad Gheorghe Tout, in varsta de 41 de ani, din localitatea Chiesd, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a lovit mortal un tanar aflat la discoteca unde inculpatul asigura paza, ramane in spatele gratiilor. Magistratii salajeni au decis, ieri, ca acesta sa ramana in arest preventiv.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat ieri ca judecatorii au admis propunerea formulata de procurorii de caz. In data de 25 iunie, instanta de judecata a admis propunerea formulata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj si a dispus prelungirea masurii de arest preventiv dispuse in cursul urmaririi penale fata de inculpatul V.G.T., incepand cu data de 28 iunie si pana in 27 iulie, a declarat Mirela Lazoc.

Decizia data de judecatori in acest caz este cu drept de recurs, inculpatul avand la dispozitie 24 de ore pentru contestarea solutiei la instanta superioara. In prezent, Vlad Tout Gheorghe se afla in Centrul de Retinere si Arest Preventiv Salaj.

Reamintim ca tragica intamplare in care un tanar de numai 22 de ani, din Dersida, si-a pierdut viata, a avut loc in noaptea 28 spre 29 aprilie, la discoteca organizata la Caminul Cultural din Chiesd. Acesta se afla, impreuna cu un prieten la discoteca, intrand in conflict cu alti doi tineri din sat. In momentul altercatiei, unul dintre tinerii agresati pare sa fi avariat oglinda masinii agentului de paza al discotecii. Unul dintre tinerii din Dersida a reusit sa fuga de agresori, care l-au urmarit, in timp ce al doilea, victima, s-a refugiat in discoteca. Din nefericire, urmaritorii au intrat in local si l-au lovit fiecare, in ajutorul acestora venind si bodyguardul. Acesta din urma i-a aplicat victimei un pumn in fata, iar pentru ca acesta nu a cazut la pamant, i-a dat cu o sticla de sampanie in cap. In acea clipa, tanarul de 22 de ani a cazut inconstient la pamant. Loviturile primite i-au fost fatale, decedand cateva zile mai apoi pe patul de spital. In data de 2 mai, procurorii l-au prezentat pe Vlad Tout Gheorghe instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, fiind admisa de instanta.

Daca va fi gasit vinovat pentru acuzele aduse de procurori, inculpatul Tout ar putea sta dupa gratii pana la 25 de ani. Potrivit legislatiei in vigoare, infractiunea de omor calificat se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. De asemenea, comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »