Bijuterii în valoare de 10.000 de lei, confiscate de poliţişti

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

Bijuterii în valoare de 10.000 de lei, confiscate de poliţişti

Aproximativ patruzeci de bijuterii din metale preţioase au fost confiscate de poliţişti, în cursul lunii trecute, de pe rafturile unui magazin de bijuterii din Şimleu Silvaniei, după ce au constatat că acestea prezintă anumite nereguli la comercializare. Intervenţia poliţiştilor a venit la solicitatea inspectorilor din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, care au descoperit marfa cu probleme în timpul unui control tematic privind respectarea drepturilor consumatorilor la comercializarea bijuteriilor din metale şi pietre preţioase.

După cum ne-a declarat reprezentantul CJPC Sălaj, Claudiu Silaghi, cantitatea descoperită cu deficienţe se ridică la aproximativ 100 de grame. Din totalul bijuteriilor controlate, în valoare de 340.000 de lei, comisarii au constatat deficienţe la o cantitate în valoare de 10.000 de lei. Este vorba de aproximativ 100 de grame constând în inele, brăţări şi cercei care nu aveau marca de garanţie proprie, ne-a declarat Silaghi.

Pentru confiscarea produselor neconforme, reprezentanţii CJPC Sălaj au solicitat sprijinul organelor de poliţie. Poliţiştii şimleuani au constatat că în magazin erau expuse la comercializare un număr de 41 de bijuterii din metal galben, în cantitate totală de 91,56 de grame, care nu respectau prevederile OUG190/2000, privind regimul materialelor preţioase, aliajelor acestora şi metalelor preţioase în România. Întrucât bijuteriilor expuse nu li se putea citi marca, acestea au fost ridicate în vederea confiscării, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa. Potrivit acestuia, pentru deficienţele constatate, poliţiştii au aplicat administratorului societăţii o amendă în valoare de 3.000 de lei.

Acest control s-a derulat în continuarea unei alte acţiuni similare desfăşurate în cursul lunii aprilie, la un alt punct de lucru al aceluiaşi magazin de bijuterii, unde comisarii au constatat o cantitate însemnată de bijuterii cu probleme. Din declaraţiile directorului CJPC Sălaj, la data controlului respectiv, comisarii au aplicat administratorului magazinului o sancţiune contravenţională de 3.000 de lei. Fiind constatate aceleaşi deficienţe la controlul din luna mai, conform prevederilor legale în vigoare, s-a propus măsura suspendării autorizaţiei de comercializare a magazinul de bijuterii pentru o perioadă de patru luni, a precizat Claudiu Silaghi.

Consumatorii sunt sfătuiţi ca la achiziţionarea bijuteriilor din metale şi pietre preţioase acestea să fie cântărite în faţa lor, să urmărească afişarea preţului per gramaj, respectiv pietre preţioase, şi să preia certificatul de garanţie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »