Betivii si batausii dau iama in Urgenta

Magazin Salajean 11 ianuarie 2011 0

Betivii si batausii dau iama in Urgenta

Medicii din Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgente Zalau au avut de tratat, la finalul saptamanii trecute, nu mai putin de cinci persoane in stare avansata de ebrietate, cazurile de acest gen fiind, potrivit statisticilor, o constanta a urgentelor de week-end. Pe langa acesti pacienti, alti cinci au ajuns la UPU cu rani provocate in cadrul unor incaierari si altercatii, si aceste situatii devenind, in 2010, o obisnuinta pentru personalul medical care efectueaza garzi sambata si duminica.

Alti patru salajeni au fost tratati dupa ce au fost implicati in accidente rutiere, in timp ce 54 de persoane prezentau plagi, fracturi si contuzii, multe din aceste traumatisme fiind rezultate in urma caderilor pe drumuri si trotuare alunecoase.

De asemenea, la Urgenta au mai ajuns 21 de persoane care sufereau din cauza hipertensiunii arteriale, 48 de persoane depistate cu raceli, bronsite, pneumonii si amigdalite, precum si 25 de salajeni diagnosticati cu gastrite, gastroduodenite si enterocolite.

Medicii au mai acordat ingrijiri de specialitate unui numar de 11 pacienti ce aveau colica abdominala (sapte) si biliara (patru), numarul total al cazurilor ajunse la UPU fiind de 310. Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Codruta Puscas, pentru 78 de pacienti a fost dispus tratament in regim de spitalizare, numarul urgentelor reale fiind 87.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »