Beat mort, la doar 5 ani!

Magazin Salajean 5 aprilie 2011 0

Beat mort, la doar 5 ani!

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj au demarat o anchetă în cazul unui băiat în vârstă de 5 ani, din Zalău, care a ajuns cu intoxicaţie etanolică acută la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj. Copilul a fost adus la Urgenţă de mama sa, în week-end, şi, deşi medicii au recomandat internarea copilului până ieri, mama l-a luat acasă în cursul aceleiaşi seri. „Am demarat o anchetă pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care minorul s-a intoxicat cu alcool. Poate fi un accident, dar poate fi vorba şi de altceva, s-au mai văzut situaţii în care părinţii i-au dat unui minor să consume alcool. Orice este posibil. Inspectorii noştri se vor deplasa astăzi (luni – n.r.) la domiciliul familiei pentru a vedea îndeaproape ce s-a întâmplat”, ne-a declarat directorul DGASPC Sălaj, Violeta Milaş.

În acest an, au mai existat cazuri în care a fost vorba despre minori care au consumat alcool şi s-au intoxicat, având nevoie de îngrijirea medicilor, dar în toate situaţiile era vorba de adolescenţi de 13-14 ani. „Acesta este primul caz din 2011 când la Urgenţă ajunge intoxicat cu alcool un copil atât de mic. Nu înţeleg cum de mama a decis să îl ia acasă, deşi medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe au recomandat ca băiatul să rămână internat”, a adăugat Violeta Milaş.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Codruţa Puşcaş, ne-a declarat că în momentul în care băiatul a fost luat acasă de mama sa, el era stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator, fiind conştient.

Întrucât familia minorului este din Zalău, DGASPC Sălaj va cere efectuarea unei anchete sociale în acest caz şi Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară din cadrul administraţiei locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »