Bautura, bat-o vina!

Magazin Salajean 14 aprilie 2009 0

Bautura, bat-o vina!Doi tineri din Ilisua au ajuns sambata, in data de 11 aprilie, la ora 4, intre localitatile Simleu Silvaniei si Ilisua, cu mopedele in sant. S. Laszlo, de 22 de ani, fara a detine permis de conducere sau atestat de conducator moped, pe deasupra aflandu-se si sub influenta bauturilor alcoolice, in timp ce conducea mopedul, proprietate personala, s-a angajat in depasirea unui alt moped condus de S. Zoltan, de 25 de ani, din aceeasi localitate, care de asemenea, nu detinea permis de conducere. Nepastrand o distanta corespunzatoare fata de acesta, S. Lazlo l-a acrosat lateral, dupa care, pierzand controlul directiei, s-a dezechilibrat si a cazut pe carosabil, accidentandu-se grav, ne-a declarat Nadia Serban, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

Un alt accident de circulatie, avand la baza consumul de alcool, s-a produs in data de 12 aprilie, la ora 00:50, in Cuzaplac. N. Viorica de 64 de ani, din localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice, in timp ce se deplasa pe marginea drumului, a fost lovita de un autoturism. Nici soferul nu a fost mai breaz, acesta parasind locul accidentului si victima grav ranita. Din primele cercetari, politistii au stabilit ca femeia se deplasa in calitate de pieton pe partea stanga a partii carosabile, pe o portiune de drum neprevazuta cu trotuar, cand a fost lovita de catre un autoturism care venea din sens opus. Autorul accidentului a fost identificat si prins in scurt timp de politisti, acesta fiind un tanar de 18 ani, P. Vlad, din Huedin, judetul Cluj , ne-a declarat Nadia Serban.

Viteza la volan

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum au condus la un accident de circulatie in urma caruia, pentru scoaterea victimei dintre fiarele masinii, a intervenit echipa de descarcerare. In dimineata zilei de 12 aprilie, la ora 7:20, in localitatea Inau, C. Longhin, de 44 de ani, din municipiul Baia Mare, judetul Maramures, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum, a derapat si a intrat in coliziune frontala cu un stalp din beton, de sustinere a retelei electrice. In urma impactului, conducatorul auto si pasagera din dreapta-fata, B. Viorica, de 39 de ani, din acelasi oras, care nu purta centura de siguranta, au fost raniti usor. Chiar daca victimele accidentului nu au suferit rani grave, a fost necesara interventia pompierilor jibouani pentru descarcerarea femeii dintre fiarele masinii. Victima a fost scoasa si predata Serviciului de Ambulanta in vederea acordarii ingrijirilor medicale necesare , ne-a declarat Lucian Jacodi, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj.

Din aceleasi cauze s-a produs un alt accident, in aceeasi zi, intre localitatile Zalnoc si Bobota, judetul Salaj. R. Robin Daniel, de 32 ani, din Zalau, in timp ce conducea autoturismul proprietate personala, a intrat in coliziune cu un stalp de pe marginea drumului, dupa care s-a rasturnat. In urma accidentului, minorul I. Silviu, din localitatea Bobota, pasager in autoturism a fost ranit usor , ne-a informat Nadia Serban.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »