Batranul care si-a molestat nepoata, trimis in judecata pentru viol

Magazin Salajean 8 mai 2012 0

Batranul care si-a molestat nepoata, trimis in judecata pentru violTragica poveste a minorei de numai 10 ani violata de bunicul vitreg este departe de a se fi incheiat. Batranul Alexandru Groze, in varsta de 68 de ani, din localitatea Subcetate, a fost trimis in judecata in data de 6 mai pentru savarsirea infractiunii de viol, dupa ce in cursul lunii trecute a fost arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile, acuzat ca a intretinut mai multe raporturi sexuale cu fetita inca de anul trecut.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Salaj, Mirela Lazoc, ne-a declarat, ieri, ca primul termen de judecata in dosarul in care inculpatul este acuzat de savarsirea infractiunii de viol este data de 6 iunie a anului curent. In cauza, a fost mentinuta masura arestarii preventive a inculpatului, ne-a declarat purtatorul de cuvant al instantei salajene.

Socanta intamplare a iesit la iveala in luna februarie a anului in curs, cand copila de 10 ani a fost dusa de catre mama sa la ginecoloc, pentru un control. In urma analizelor, medicul specialist a confirmat ca minora nu mai este virgina, aceasta stare datand de mai multe luni. Pusa in fata faptului, minora a povestit mamei sale ce anume s-a intamplat. Femeia a anuntat disperata organele legii, care au demarat o ancheta in acest caz. Din investigatiile procurorilor rezulta ca, la sfarsitul lunii august – inceputul lunii septembrie, anul trecut, profitand de imposibilitatea partii vatamate de a-si exprima vointa si promitandu-i diverse bunuri, inculpatul Alexandru Groze a intretinut cu minora doua sau trei raporturi sexuale complete, in bucataria de vara si in locuinta parintilor, aflate in aceeasi gospodarie, in conditiile in care parintii erau plecati din localitate. De asemenea, suferinta fetitei pare sa fi continuat si la inceputul acestui an, batranul profitand in continuare de aceasta.

Astfel, in data de 10 aprilie, varstnicul a fost prezentat Tribunalului Salaj cu propunerea de arest preventiv pentru comiterea infractiunii de viol, instanta admitand cererea procurorilor de arestare preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile, solutia fiind cu drept de recurs in termen de 24 ore de la pronuntare. Decizia judecatorilor salajeni a fost atacata cu recurs de catre inculpat. Curtea de Apel Cluj a respins, insa, apelul inaintat de Alexandru Groze, declarand nefondat recursul inculpatului.

Daca va fi gasit vinovat, bunicul risca sa-si petreaca anii varstei a treia in spatele gratiilor. Pedeapsa prevazuta de lege pentru savarsirea infractiunii de viol este mult mai severa daca victima este ruda apropiata si daca aceasta locuieste si gospodareste impreuna cu faptuitorul, precum si in conditiile in care fapta este savarsita asupra unei persoane care nu a implinit varsta de 15 ani. In aceste situatii, inculpatul poate primi o pedeapsa cu inchisoare de la 10 si pana la 20 de ani.

Cosmarul prin care a trecut fetita o va urmari pe aceasta toata viata, in prezent, aceasta beneficiind saptamanal de consiliere psihologica si sociala. Pentru a sterge cat de cat amintirea celui cu care au locuit in aceeasi gospodarie in ultimii trei ani si care le-a nenorocit fata, parintii minorei si-au mutat domiciliul intr-o alta localitate din comuna, respectiv in Valcau. Fetita de 10 ani este fiica vitrega a fiului agresorului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »