Barbat dat in urmarire internationala, prins in Salaj

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Barbat dat in urmarire internationala, prins in Salaj

Un maramuresean in varsta de 43 de ani, dat in urmarire internationala pentru infractiuni la regimul circulatiei, a fost prins vineri de catre politistii salajeni si depus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Salaj. Acesta se sustragea pedepsei cu inchisoarea de aproape cinci luni de cand instanta a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Maria Cristea, a declarat ca urmaritul international a fost prins de politisti pe raza localitatii Valcau de Jos. In urma cercetarilor s-a stabilit ca Ioan G., in varsta de 43 de ani, din judetul Maramures, era dat in urmarire nationala de catre IPJ Maramures inca din 21 aprilie anul in curs, iar apoi in urmarire internationala din 23 mai. Pe numele acestuia exista un mandat de executare a pedepsei de doi ani cu inchisoarea, emis de Judecatoria Baia Mare pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere, a declarat purtatorul de cuvant. Maramureseanul urmeaza a fi transferat la penitenciarul din Oradea in vederea executarii pedepsei.

Romi fara acte legale, amendati de politistii simleuani

Noua simleuani de etnie roma au fost depistati ca locuiesc in oras fara documente legale, in cadrul unei actiuni desfasurate, vineri dimineata, de catre politistii simleuani impreuna cu lucratori din cadrul sectiei locale de jandarmi. Acestia au primit amenzi de peste 700 de lei. Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, a declarat ca actiunea s-a desfasurat pe linia OUG 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor de etnie rroma. Efectivele au descins pe strada Cotnari din Simleu Silvaniei, urmarind depistarea celor care locuiesc fara forme legale, punerea acestora in legalitate si trimiterea la locul de domiciliu a persoanelor care nu-si justifica prezenta pe raza localitatii. Cu aceasta ocazie au fost depistate noua persoane care locuiau fara forme legale, impotriva carora a fost luata masura sanctionarii contraventionale, valoarea amenzilor aplicate fiind in suma de 720 de lei, a precizat Cristea.

Alte sase persoane au fost trimise la locul de domiciliu, iar trei persoane au fost indrumate sa se adreseze SPCLEP Simleu Silvaniei pentru a fi puse in legalitate. Tot in cadrul actiunii au fost aplicate si doua sanctiuni contraventionale in valoare de 500 de lei, la Legea nr.61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Politistii salajeni vaneaza pasagerii fara centura de siguranta

Conducatorii auto si pasagerii in autovehicule trebuie sa fie atenti in aceste zile sa foloseasca centura de siguranta daca nu vor sa prinda cateva sanctiuni contraventionale. Inspectoratul de Politie Judetean Salaj anunta ca, in perioada 12-18 septembrie, politistii rutieri vor desfasura o actiune de verificare a participantilor la trafic cu privire la portul regulamentar al centurii de siguranta. Scopul acestei actiuni este acela de a responsabiliza participantii la traficul rutier despre importanta folosirii centurii de siguranta. Trebuie retinut ca portul centurii de siguranta si folosirea dispozitivelor de retentie pentru copii au o importanta majora in reducerea gravitatii consecintelor accidentelor de circulatie, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea.

Politistii atrag atentia asupra regulilor de circulatie ce privesc portul centurii de siguranta. Astfel, copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 de centimetri trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub trei ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate. Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice. Se interzice conducatorilor de autovehicule, precum si persoanelor care ocupa scaunul din fata sa tina in brate animale in timpul deplasarii pe drumurile publice. Exceptie de la portul centurii de siguranta fac: conducatorii de autoturisme pe timpul executarii manevrei de mers inapoi sau care stationeaza; femeile in stare vizibila de graviditate; conducatorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, in regim de taxi, cand transporta pasageri; persoanele care au certificat medical in care sa fie mentionata afectiunea care contraindica purtarea centurii de siguranta, precum si instructorii auto, pe timpul pregatirii practice a persoanelor care invata sa conduca un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autoritatii competente in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Scuter mistuit de flacari

Un minor in varsta de 16 ani, din localitatea Mirsid, a facut praf un scuter, dupa ce a fost implicat sambata noaptea intr-un accident de circulatie pe o strada din Jibou. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca baiatul, in timp ce conducea un scuter pe strada Stadionului, a pierdut controlul ghidonului si a derapat, izbindu-se de parapetul unui pod.

In urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Astfel, cadrele Sectiei de pompieri Jibou au fost solicitate la fata locului pentru stingerea incendiului izbucnit la scuter. Insa, desi au intervenit cu promptitudine, scuterul a ars aproape in totalitate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »