Balul Balurilor, şansa la o viaţă normală a unui copil bolnav

Mihaela Oprea 22 februarie 2013 0
Balul Balurilor, şansa la o viaţă normală a unui copil bolnav

Nouă perechi de boboci au urcat, joi seara, pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, pentru a câştiga titlurile de miss şi mister la “Balul Balurilor” 2013, eveniment organizat de Consiliul Local al Tinerilor din Zalău. La fel ca în fiecare an, scopul acestui bal este unul caritabil, astfel încât toţi banii adunaţi din vânzarea biletelor şi din donaţii au fost înmânaţi mamei lui Ionuţ Iulian Chiorean, un băiat de 12 ani, cu grave probleme de sănătate.
Concurenţii nu au avut probe uşoare de trecut, fiind nevoiţi să-şi etaleze talentele prin interpretarea unor personaje din desenele animate, precum Batman şi Catwoman, membrii Familia Adams, Dee Dee şi Dexter, Aladdin, Frumoasa şi Bestia, Jonny Bravo, Jack – piratul cel teribil şi bătaiul din Viaţa cu Louie. Distracţia a fost, însă, pe măsură, mai ales că bobocii, dar şi cei prezenţi în sală au avut parte şi de muzică şi dans, prin prestaţiile artiştilor Emeric Imre, renumitul cântăreţ de muzică folk, precum şi Tania Kamar şi Cristi de la X Factor. De asemenea, au urcat pe scenă formaţia Trapnest şi trupele de dans New Style şi Proiect 505.
Juriul format din Gabriela Hosu – director Casa Municipala de Cultură Zalău, Daniela Coţa – viceprimar al Primăriei Zalău, Anamaria Boroş, de la Protecţia Copilului, Bogdan Barburaş – de la Club Rotaract Zalău, Alin Prunean – preşedinte fondator Fundaţia Agapis şi Andrei Cuciovan – fost primar CLT Zalău, au avut sarcina grea de a desemna câştigătorii.
Astfel, au ieşit învingători Miss – Daniela Stoica şi Mister – Ionuţ Huluban. Au primit următoarele premii: popularitate – Adria Coste şi Thomas Florean, premiul I – Anda Hosu şi Vlad Miţu, premiul II – Georgiana Popa şi Eduard Matyas, iar premiul III – Bianca Ştirb şi Cătălin Solomonean.
Peste 4.600 de lei s-au adunat din banii strânşi la vânzarea biletelor şi donaţii. Această sumă va fi donată lui Ionuţ Iulian Chiorean, de 12 ani, elev în clasa a V-a la Liceul de Artă “Ioan Sima”. Ionuţ are o tumoare care i-a afectat nervul optic şi din cauza căreia nu vede cu ochiul stâng. A fost operat în anul 2007 la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti, iar marţi, 19 februarie, a fost operat din nou. Nu este singura problemă medicală a lui Ionuţ, dar este cea mai gravă. Ionuţ mai are un frate, de 9 ani. Cei doi copii sunt crescuţi de bunicii materni. Mama este părinte singur.
Cei care doresc să sprijine această familie pot dona diferite sume de bani în conturile deschise în acest scop pe numele bunicii lui Ionuţ, Aurelia Chiorean: RO16BRDE320SV16741373200 – pentru sume în lei şi RO12BRDE320SV16741453200 – pentru sume în euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »