Azi sarbatorim Ziua Libertatii Romanilor

Magazin Salajean 22 decembrie 2008 0

Ziua de 22 decembrie a fost decretata ca fiind Ziua Libertatii Romanilor, in amintirea jertfelor prin care Romania anului 1989 a rasturnat regimul comunist si a ajuns la democratia de astazi. Astfel, autoritatile statului au pregatit un moment de sarbatoare, celebrarea libertatii nostre nationale, azi, intre orele 10 – 10,45 la Monumentul Eroilor Revolutiei din Zalau.

Programul va cuprinde un ceremonial militar-religios, onorul militar, intonarea imnului de Stat al Romaniei, o slujba religioasa, depunere de jerbe de flori, alocutiuni ale reprezentantilor autoritatilor publice, Corala preotilor, defilarea garzii de onoare.

Momentul ceremonial este pregatit de Unitatea Militara 01483 Zalau, reprezentanti ai bisericii, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Menumorut Voievod Salaj, Inspectoratul Judetean de Politie Salaj, Primaria municipiului Zalau si Institutia Prefectului Judetului Salaj. De asemenea, la eveniment vor mai participa sefii serviciilor publice deconcentrate, organizatiile de revolutionari din judetul Salaj, conducatorii institutiilor publice si agentilor economici din municipiul Zalau, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si retragere, locuitori ai municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »