Avansări în grad şi „mulţumiri” de Ziua Jandarmeriei Române

Flavia Pintea 3 aprilie 2013 2
Avansări în grad şi „mulţumiri” de Ziua Jandarmeriei Române


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a sărbătorit miercuri, 2 aprilie, 163 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Arma jandarmeriei a fost întemeiată de Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, prin semnarea ”Legiuirii Pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi” la 3 aprilie 1850, moment care marchează naşterea Jandarmeriei Române.
La eveniment au participat, alături de jandarmii sălăjenii, în calitate de invitaţi prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, şefi de instituţii cu care Jandarmeria cooperează şi colaborează, cadre în rezervă sau retragere, ofiţeri şi subofiţeri din inspectorat.
Manifestările au debutat cu un ceremonial religios, urmat de cel militar în cadrul căruia, după o scurtă prezentare a semnificaţiei “Zilei de 3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române”, realizată de Dănuţ Pop, director al Arhivelor Naţionale Sălaj, au fost citite mesajele de felicitare transmise jandarmilor sălajeni de către primul-ministru al României, Ministrul Afacerilor Interne şi de către Inspectorul General al Jandarmeriei Române. După citirea mesajului primului-ministru, prefectul de Sălaj, Ionel Ciunt, a ţinut să le transmită jandarmilor sălăjeni un gând de suflet ” Multe s-or fi schimbat de 163 de ani în ceea ce înseamnă istoria Jandarmeriei Române, a rămas însă neschimbat un lucru şi anume că de atunci şi până astăzi vă ocupaţi de ordinea publică, de liniştea publică şi de siguranţa cetăţeanului, un lucru foarte important. Ştiu că trăim într-o lume în care ar vrea parcă să ne facă ca pe toţi ceilalţi, însă voi aveţi obligaţia mai mult decât alţii să fiţi atenţi la această provocare şi să rezistaţi tentaţiei acestei provocări”, a menţionat prefectul Sălajului, Ionel Ciunt.
Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, prin ordin al  Ministrului Afacerilor Interne, au fost înantaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim, doi ofiţeri, iar prin ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, pentru „îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu”, un plutonier a fost avansat înainte de termen la gradul de plutonier major, iar un maior şi un plutonier au fost recompensaţi cu „mulţumiri”. De asemenea, inspectorul şef al unităţii, Vasile Bocea, a recompensat cu ”citare prin ordin de zi pe unitate” 14 ofiţeri şi 21 subofiţeri, iar alţi 17 ofiţeri şi 86 de subofiţeri au fost recompensaţi cu „mulţumiri”.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. jandarmul 3 aprilie 2013 at 16:13 - Reply

    Ionel Ciunt uita ca nu de 163 de ani Jandarmeria s-a ocupat cu ordinea publica pentru ca in perioada comunistilor ea a fost desfiintata

  2. ei,daa 4 aprilie 2013 at 10:28 - Reply

    miercuri 2 aprilie ha,ha,ha 2 s-au 3 pentru voi o cifra nu conteaza pe altiil le- ar costa viata,nu sunteti atenti deloc cand redactati unde va sta capul nu aveti calendar?

Lasa un Raspuns »