Avalanşă de furturi în Sălaj!

Mihaela Oprea 9 august 2012 2
Avalanşă de furturi în Sălaj!

Nu mai puţin de nouă cazuri de furt au fost soluţionate, în această săptămână, de către poliţiştii sălăjeni, urmare investigaţiilor efectuate pentru identificarea şi prinderea infractorilor. În toate aceste cazuri, autorii sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi riscă să ajungă în spatele gratiilor.
Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, unul dintre cazuri a fost sesizat chiar de către păgubită, Ana C., din Zalău, care a anunţat că două tinere au intrat în curtea casei sale şi i-au sustras de pe terasă o poşetă în care avea mai multe bunuri. Proprietara a reuşit să o reţină pe una dintre acestea, în vârstă de 13 ani, cea de-a doua reuşind să fugă. Oamenii legii au început imediat căutările, astfel încât, la scurt timp, femeia de 34 de ani, din Dragu, a fost prinsă la ieşirea din municipiu.
În cursul zilei de marţi, agenţii de siguranţă publică de la Poliţia Municipală au prins în flagrant un băiat de 13 ani, din Zalău, care a sustras o sumă de bani dintr-un autoturism ce fusese parcat pe strada Crişan din Zalău.
În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Nuşfalău au fost sesizaţi de către un localnic de 76 de ani, din Halmăşd, despre faptul că în data 5 august persoane necunoscute au intrat în locuinţa sa şi au furat 2.660 de lei. În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, poliţiştii au indetificat hoţul, respectiv pe Rozalia L.,de 40 de ani, din Cerişa, de la care s-a recuperat suma de 1.000 de lei.
Un alt bărbat de 31 de ani, din Gârbou, riscă să ajungă la închisoare, după ce a fost identificat miercuri de oamenii legii că, în perioada iunie – august a anului în curs, a sustras mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale din localitate. Prejudiciul a fost recuperat parţial.
De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au soluţionat un alt dosar penal de furt prin identificarea presupusului autor, o tânără de 27 de ani, din Someş Odorhei, care, în data de 27 iulie anul curent, a furat 250 de lei de la o consăteană. Prejudiciul a fost recuperat.
Într-un alt dosar sunt cercetaţi August R. şi Sergiu R., ambii în vârstă de 17 ani, din Surduc, care, în perioada mai – iunie, au sustras din anexa locuinţei unei consătene, un motor electric şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de 1.200 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80 la sută.
Poliţiştii o cercetează pe Cristina O., de 25 de ani, din Gârbou, care, în data de 3 august, a intrat în curtea locuinţei unei localnice şi a furat un telefon mobil în valoare de 100 de lei. Prejudiciul a fost recuperat.
Totodată, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Zalău îl suspectează pe Marius N., de 19 ani, din Gârceiu, că, în perioada 2 – 8 august, a sustras şapte bucăţi de ţeavă metalică şi doi metri de plasă de sârmă din grădina unui localnic, cauzând un prejudiciu în valoare de 200 de lei. Bunurile au fost identificate la un centru de colectare a deşeurilor feroase, unde au fost lăsate în custodie.
În data de 8 august, Iuliu J., din Bodia, a depus o plângere la Secţia de Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului prin care reclama faptul că, în urmă cu patru zile, Nicolae P., de 45 de ani, şi Licenţiu M., de 40 de ani, ambii din Bodia, au tăiat şi sustras 50 de arbori de pe un teren care îi aparţine. Valoarea arborilor este de aproximativ 600 de lei. Prejudiciul urmează a fi recuperat.
În toate aceste cazuri, poliţiştii au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de furt. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, presupuşii autori riscă să ajungă la închisoare. Pentru comiterea infracţiunii de furt, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. un pagubit 10 august 2012 at 14:55 - Reply

    Observ ca nu se mentioneaza nimic despre furturile din Simleu Silvaniei, unde o echipa de “meseriasi” in deschiderea lacatelor si broastelor de la usi, opereaza de regula noaptea, sustragand in special aparatura si obiecte de valoare. Din pacate organele de politie sunt mereu cu un pas in spatele hotilor, iar cand reusesc sa-i prinda, constata ca n-au de unde recupera pagubele produse cetatenilor, companiilor si institutiilor. Politia, Politia Comunitara si Jandarmeria ar fi cazul sa-si concerteze fortele si sa reintroduca actiunile de patrulare noaptea, cel putin in cartierele mai expuse hotilor.

  2. hotul rom 10 august 2012 at 18:07 - Reply

    nu spuneti nimic despre furturile din garajele de pe strada I.Slavici din zalau. Autori sunt demnii coii de tigani, care vor mosteni tupeul tiganului de onoare care este vasi robert. Si voi mai stati de vorA CU EI, CAND AVETI Pistoalele la indemina: ca la Pusta Vale…executia tutror tiganilor hoti, indiferent de varsta. Hitler va trebuie marlanilor, nu democratie socialista originala!

Lasa un Raspuns »