Autocisterna confiscata pe Meses

Magazin Salajean 8 iunie 2010 0

Autocisterna confiscata pe Meses

O autocisterna incarcata cu 25 de tone de pacura a fost confiscata de inspectorii Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Salaj, in urma unui control efectuat, zilele trecute, pe drumul european E81, intre localitatile Zalau si Ciumarna. Potrivit directorului executiv al DJAOV Salaj, Dorin Ghiurutan, in timpul verificarilor in trafic, inspectorii vamali au oprit un mijloc de transport inmatriculat in Slovacia, format din cap de tractor Renault Magnum 500 si cisterna Tekhnokar. Au fost prelevate probe din produsul transportat, care s-a dovedit a fi pacura in cantitate de 25 de tone, la o valoare de piata estimata la aproape 63.000 de lei. Dat fiind ca marfa nu era insotita de documente care sa faca dovada platii accizelor sau a scutirii de la plata acestora pe timpul transportului, inspectorii vamali au confiscat intreaga cantitate de pacura precum si autocisterna evaluata la peste 300.000 de lei, a comunicat Dorin Ghiurutan. Totodata, firma transportatoare a fost sanctionata contraventional cu o amenda in valoare de 100.000 de lei.

Zalauan urmarit national

Un barbat in varsta de 38 de ani, din Zalau, dat in urmarire nationala, a fost prins, zilele trecute, de catre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Acesta, Dan S., se sustragea executarii pedepsei cu inchisoarea, fiind condamnat la cinci ani inchisoare de catre Judecatoria Zalau, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Cercetati penal pentru 23 de pachete de tigari

Patru tineri salajeni au fost prinsi, sambata seara, de catre politisti, ca au furat 23 de pachete de tigari dintr-o toneta stradala din municipiu. Acestia, K. Maria, de 27 de ani, K. Levente, de 28 de ani, K. Mariana, de 24 de ani, toti din Zalau, si Ovidiu G., de 23 de ani, din Peceiu, sunt cercetati penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Fara permis si cu numere expirate in trafic

In urma controalelor desfasurate la finele saptamanii trecute in trafic, politistii din cadrul Postului de Politie Lozna l-au identificat in trafic pe Mihail L., de 36 de ani, din localitate, in timp ce conducea autoturismul fara a poseda permis de conducere. In cauza, s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale. Tot in weekend, politistii l-au oprit in trafic pe Paul H., de 41 de ani, din Simleu Silvaniei, la volanul autoturismului, avand autorizatia de circulatie provizorie expirata. Si in acest caz, politistii i-au intocmit acestuia dosar de cercetare penala.

Casa in flacari la Ciumarna

Un incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Ciumarna i-a pus pe jar, duminica dupa-amiaza, pe pompierii salajeni. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Andrei Crisan, a declarat ca incendiul la proprietatea lui Gheorghe B., din Ciumarna, a izbucnit, probabil, de la un scurtcircuit electric la instalatia electrica invechita. Au ars in incendiu tocurile usilor si ale geamurilor, structura de lemn a acoperisului, in suprafata de aproximativ cinci metri cubi de grinzi de lemn, elemente de mobilier, precum si actele personale ale proprietarului, a afirmat Crisan. Din fericire, interventia pompierilor militari a dus la salvarea de bunuri in valoare de peste 300.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »