Au vandut peste 4.300 de pachete de tigari de contrabanda

Magazin Salajean 13 ianuarie 2012 0

Au vandut peste 4.300 de pachete de tigari de contrabandaDoua femei sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari, dupa ce au fost prinse, in cursul acestei saptamani, ca au vandut peste 4.300 de pachete de tigari de contrabanda. Acestea au profitat de faptul ca lucrau la magazinele Consum Coop Ileanda si Podisu, punand in vanzare tigari netimbrate.

Purtatorul de cuvant al Politiei Salaj, Tincuta Dumuta, a afirmat ca suspectele au fost identificate urmare unui control tematic desfasurat, miercuri, de politistii Sectiei de Politie Rurala Ileanda si Formatiunii de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Oras Jibou, la magazinele respective. Cu aceasta ocazie, politistii au identificat, printre alte produse expuse la vanzare 10, respectiv 18 pachete de tigari marcile Viceroy si Monte Carlo, netimbrate, de provenienta Ucraina. Verificand documentele, politistii au gasit mai multe inscrisuri de mana in care gestionarele evidentiasera intrarile in fiecare magazin, in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2011, a cate 2.160 pachete de tigari de contrabanda, fiecare, a precizat Tincuta Dumuta.

Politistii continua cercetarile pentru stabilirea modului in care tigarile au ajuns la cele doua gestionare, pe numele acestora fiind intocmite acte procedurale inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de detinere si comercializare de produse accizabile, cunoscand ca acestea provin din contrabanda, fapte prevazute si pedepsite de art. 270 alin. 1 si 3 din Legea nr. 86/2006, codul vamal, si art. 9, lit. a, din Legea nr. 241/ 2005. Valoarea prejudiciului cauzat urmeaza a fi stabilita si calculata de catre Directia Generala a Finantelor Publice Salaj si Directia Vamala Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »