Au spart zece autoturisme, într-o noapte!

Mihaela Oprea 29 august 2012 0
Au spart zece autoturisme, într-o noapte!

Trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 25 de ani, din comuna Buciumi, sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, după ce au fost prinşi de poliţişti că au spart nu mai puţin de 10 autoturisme, în aceeaşi noapte. Suspecţii au furat, pe lângă bunurile de valoare din maşini, şi combustibilul din rezervoare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracţională a suspecţilor. “Cei trei tineri au fost depistaţi marţi dimineaţă, în jurul orei 4, de către poliţiştii Biroului de Ordine Publică, din cadrul poliţiei municipale, care desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice, în cartierul Porolisssum, din Zalău. Suspecţii au fost prinşi că au sustras mai multe bunuri şi carburant din 10 autovehicule parcate în zonă, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit păgubiţilor.
Pe numele celor trei suspecţi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă să stea ani grei după gratii. Legea pedepseşte comiterea infracţiunii menţionate anterior cu închisoarea de la 3 la 15 ani.
Carburanţii din rezervoarele autovehiculelor devin o pradă din ce în ce mai atractivă pentru hoţi. Numai în cursul săptămânii trecute, poliţiştii au început o urmărire ca-n filme pe străzile din municipiu, pentru prinderea a doi tineri, în vârstă de 17 şi 23 de ani, suspectaţi că au sustras motorină dintr-un autocar parcat pe bulevardul Mihai Viteazu.
Potrivit sursei citate anterior, tinerii Orlando F., de 17 ani, din localitatea Sînmihaiu Almaşului, şi Radu G., de 23 de ani, din Bocşa, au încercau să fugă cu un autoturism înmatriculat în Franţa, pe strada Fabricii din municipiu, dar au fost prinşi, în cele din urmă, de oamenii legii care desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice. În urma verificărilor efectuate, în autoturism au fost găsite şapte recipiente din plastic pline cu motorină, de câte 5 litri fiecare, şi două furtune din cauciuc cu care combustibilul a fost sustras.
La solicitarea documentelor de către poliţişti, suspectul Radu G. a prezentat un permis de conducere fals. “În cauză, motorina a fost ridicată şi restituită părţii vătămate, iar autoturismul suspecţilor a fost imobilizat la sediul poliţiei pentru cercetări”, a precizat Maria Cristea. Pe numele suspecţilor au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Astfel, minorul Orlando F. este cercetat de oamenii legii, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Pe numele şoferului s-au întocmit actele premergătoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi uz de fals.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »