Au primit hotul in casa

Magazin Salajean 13 august 2010 0

Au primit hotul in casaUn barbat din Garceiu, in varsta de 31 de ani, risca sa stea urmatorii trei ani dupa gratii, dupa ce a fost prins, ieri, de catre politisti, ca fiind autorul mai multor furturi din locuinte comise in Zalau, in perioada iulie-august, si in urma carora s-a ales cu o prada de 28.000 de lei. Acesta a fost retinut de politisti si prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, care a dispus arestarea lui pe o perioada de 29 zile.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Nadia Serban, politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale din Politia Municipiului Zalau au identificat zilele trecute autorul mai multor furturi din locuinte comise, in perioada iulie – august, pe raza municipiului Zalau. Acesta, Ludovic V., de 31 de ani, din Garceiu, se prezenta in fata victimelor ca fiind comerciant de ulei, cerand la schimb peturi goale. Profitand insa de neatentia proprietarilor, barbatul sustragea diverse bunuri, in special portmonee, lasate la vedere in casa, a declarat Serban. Potrivit sursei citate, prin aceasta metoda, hotul a reusit sa prejudicieze patru persoane din municipiu, respectiv pe Ioan B., Maria M., Maria S. si Loredana C., cu sume in valoare totala de 28.000 de lei. In prezent, autorul furturilor se afla in Arestul IPJ Salaj, unde risca sa stea pentru cel putin trei ani. In acest caz, politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Dat fiind cele intamplate, politistii atrag atentia locuitorilor sa fie atenti cui deschid usa, sa ceara documentele de identitate persoanelor necunoscute inainte de a le invita in locuinta. De asemenea, recomanda cetatenilor sa nu lase la vedere bunuri de valoare si sa nu lase nesupravegheate persoanele straine. Daca sesizati o spargere, anuntati de indata Politia. Indiferenta dumneavoastra nu face decat sa ingreuneze prinderea hotilor si ii incurajeaza pe acestia sa mai comita astfel de fapte, a incheiat sursa mentionata anterior.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »