Au furat de la colegi de clasa

Magazin Salajean 3 mai 2010 0

Au furat de la colegi de clasaDoi minori in varsta de 15 si respectiv 16 ani, din Simleu Silvaniei, sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, dupa ce au fost prinsi de politisti, zilele trecute, ca au furat bani, in repetate randuri, din ghiozdanele colegilor. Un profesor de la scoala unde invata cei doi a anuntat politia, miercuri, in jurul orei 11, dupa ce trei eleve au reclamat disparitia unor sume de bani pe care le aveau in ghiozdane.

Din cercetarile efectuate, politistii au reusit identificarea autorilor ca fiind doi tineri, de 15 respectiv 16 ani, elevi in cadrul aceleiasi scoli, si au recuperat suma de 47 de lei, care a fost restituita pagubitelor. In timpul investigatiilor insa, politistii au stabilit ca aceeasi tineri sunt autorii unui alt furt comis in urma cu trei zile, la aceeasi scoala, ocazie cu care baietii au sustras, din ghiozdanele a opt colegi, suma de 99 de lei. Si in acest caz prejudiciul a fost recuperat si predat pagubitilor.

Cinci tineri salajeni, cercetati pentru furt calificat

Cinci tineri din localitatea Pusta sunt cercetati de politisti pentru comiterea, in perioada februarie-aprilie, a mai multor furturi de pe raza mai multor localitati din judet. Din datele furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, politistii din cadrul Formatiunii de Investigatii Criminale din Simleu Silvaniei au reusit, zilele trecute, identificarea si prinderea autorilor a mai multor furturi din societati comerciale si locuinte, comise pe raza localitatilor Cristelec, Bilghez, dar si in Simleu Silvaniei. Acestia, Ioan C. in varsta de 18 ani, Nelu C., de 17 ani, Florin C., de 17 ani, Dorel R., de 17 ani, si Florin I., de 15 ani, toti din localitatea Pusta, au furat diverse bunuri, precum si cupru din incinta unui societati comerciale din Simleu, in valoare totala de aproximativ 2.200 de lei, pe care ulterior l-au valorificat, vanzandu-l unui achizitor ambulant.

Totodata, cei cinci tineri au furat mai multe bunuri alimentare si nealimentare din locuinte, in valoare de aproximativ 1.400 de lei. Din prejudiciul cauzat, in valoare totala de 3.600 de lei, politistii au reusit recuperarea a aproximativ 30 la suta, care a fost restituit pagubitilor.

Sapte hectare de vegetatie, arse intr-un incendiu

Un incendiu a izbucnit, saptamana trecuta, la vegetatia uscata de pe un teren de langa localitatea Santa Marie, comuna Sanmihaiu Almasului, care s-a extins la litiera padurii din zona. Astfel, la fata locului s-au deplasat lucratorii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate, precum si cei din cadrul Ocolului Silvic, care au reusit sa limiteze si sa stinga incendiul. Din datele furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al jud

etului Salaj, Andrei Crisan, incendiul a izbucnit, probabil, de la focul lasat nesupravegheat in urma curatirii terenurilor de resturile vegetale. In incendiu au ars patru hectare de vegetatie si trei hectare din litiera padurii. La interventie au participat si pompierii militari din Hida.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »