Au furat alimentele săracilor

Mihaela Oprea 22 octombrie 2012 0
Au furat alimentele săracilor

Trei zălăuani, între care doi minori de 16 ani, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, după ce în seara zilei de sâmbătă au sustras mai multe kilograme de făină dintr-un depozit de alimente aflat într-un cartier din municipiu. Alimentele alocate prin fonduri europene urmau să fie distribuite de către administraţia locală familiilor nevoiaşe.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că un cetăţean din cartierul Brădet, din municipiu, a sesizat faptul că mai multe persoane sustrag bunuri din depozitul de alimente ce urmează a fi distribuite persoanelor cu venituri familiale scăzute. “La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţişti locali, care au verificat zona şi au constatat că cele relatate se confirmă. Din discuţiile cu reclamantul şi alţi locatari din zonă s-a constatat că trei persoane de sex masculin au sustras mai multe pachete de făină din incinta punctului termic”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, poliţiştii locali au identificat, în urma investigaţiilor, doi dintre suspecţii de furt. “Două din persoanele implicate în sustragerea alimentelor, respectiv C.V.C şi M.R, ambii de 16 ani, din Zalău, au fost reţinuţi. Numiţii au fost predaţi organelor de poliţie pentru efectuarea cercetărilor, iar cea de-a treia urmează a fi identificată”, a precizat Lucian Trif.
Bunurile sustrase de presupuşii autori ai furtului au fost găsite abandonate în diferite locaţii. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii păgubite.
Poliţia Locală face un apel cetăţenilor să vină în sprijinul comunităţii şi să solicite, ori de câte ori este nevoie, la orice oră, dispeceratul serviciului la numerele de telefon 0260-610178 sau 0734-777801.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii de furt riscă să ajunsă în spatele gratiilor. Pentru cei doi minori, legislaţia prevede înjumătăţirea limitelor pedepsei prevăzute de lege pentru săvârşirea infracţiunii de furt, minimul fiind o pedeapsă cu închisoare de 1 an şi şase luni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »