Au fugit dupa iepuri si au prins… dosare penale

Magazin Salajean 13 ianuarie 2011 0

Au fugit dupa iepuri si au prins... dosare penale

Doi barbati in varsta de 56, respectiv 61 de ani sunt cercetati de politisti in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii prevazute de Legea 407/2006, privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic, dupa ce au fost prinsi, zilele trecute, cu doi iepuri de camp vanati dintr-o padure situata la marginea localitatii Diosod.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, cei doi barbati au fost identificati in urma activitatilor desfasurate de politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase, in perioada 7-11 ianuarie anul curent, pentru prevenirea si combaterea braconajului cinegetic. In timpul activitatilor, politistii au identificat doi barbati, ambii din Dosod, care au prins cu ajutorul unor capcane – laturi, doi iepuri dintr-o padure situata la marginea localitatii Diosod. Iepurii au fost confiscati si predati Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Salaj, a declarat purtatorul de cuvant.

Pe numele barbatilor, politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de braconaj cinegetic, fapta prevazuta de articolul 42, din Legea 407/2006, privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic. Daca vor fi gasiti vinovati risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 7 ani sau amenda de la 5.000 la 25.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »