Au explodat amenzile în trafic!

Magazin Salajean 23 mai 2011 0

Au explodat amenzile în trafic!

Aproape 150.000 de lei au însumat amenzile aplicate de către poliţiştii rutieri sălăjeni, în acţiunile desfăşurate în ultimele şapte zile pe drumurile judeţului Sălaj, cu o treime mai mult faţă de cele scrise contravenienţilor în trafic în săptămânile anterioare. Majoritatea sancţiunilor au vizat şoferii care au circulat cu viteze peste limita legală.

Majorarea valorii punctului amendă de la 60 la 67 de lei, cu începere din acest an, a atras după sine creşterea cuantumului amenzilor aplicate participanţilor la trafic certaţi cu legea. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în primele patru luni ale anului în curs au fost aplicate peste 16.500 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat normele de circulaţie rutieră, însumând amenzi de aproximativ 100.000 de lei săptămânal. Apogeul a fost atins în ultimele şapte zile, când şoferii şi ceilalţi participanţi la trafic au fost sancţionaţi cu amenzi de aproape 150.000 de lei, cu o treime mai mult faţă de săptămânile anterioare. În perioada 13-19 mai, poliţiştii rutieri au aplicat 923 de sancţiuni contravenţionale însumând amenzi de 148.800 de lei. Majoritatea amenzilor au fost date conducătorilor auto, respectiv 805, dintre care 479 pentru că au condus autovehicule cu viteză peste limita legală. Contravenţional au fost sancţionaţi şi 86 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 29 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător şi trei persoane care conduceau căruţe, fără ca acestea să fie echipate corespunzător, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

Pe lângă amenda primită, 23 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Astfel, şapte şoferi au rămas fără permis după ce au fost prinşi beţi la volan, tot şapte – pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, şase conducători auto au rămas pietoni depăşind cu peste 50 de kilometri pe oră viteza legală, iar alţi trei – pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau vehiculelor în drept ori ca urmare a circulaţiei pe contrasens. De asemenea, au fost reţinute şi opt certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

Peste 16.000 de sancţiuni în patru luni

Sancţiunile contravenţionale aplicate contravenienţilor în trafic, în primele patru luni ale anului, se ridică la peste 16.000, cu aproape 4.000 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre acestea, mai bine de o treime, respectiv 5.907, au fost scrise conducătorilor auto care au încălcat regimul legal de viteză, 94 au fost date pentru depăşiri neregulamentare, tot atâtea pentru consum de alcool la volan, iar 209 mopediştilor şi motocicliştilor. Nici pietonii nu au fost scutiţi de amenzi, 1.235 de persoane fiind sancţionate de către poliţişti pentru traversarea străzii pe interzis.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »