Au dat lovitura la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 11 octombrie 2010 0

Au dat lovitura la Spitalul Judetean Doi tineri din Zalau, in varsta de 15 si 19 ani, sunt cercetati pentru comiterea infractiunii de furt calificat, dupa ce, zilele trecute, politistii i-au identificat ca fiind autorii a patru furturi comise in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Acestia, in noaptea de 6 spre 7 octombrie, au profitat de aglomeratia din cadrul Unitatii de Primire Urgente a spitalului si au dat lovitura, nu mai putin de patru ori, facandu-se nevazuti cu trei telefoane mobile si o suma de bani.

In urma cercetarilor efectuate de politisti, au fost identificati autorii celor patru furturi comise in noaptea de 6 spre 7 octombrie, din incinta Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in persoana numitilor G. A., de 19 ani, si G. D., de 15 ani, ambii din Zalau. Suspectii au sustras trei telefoane mobile si suma de 200 de lei, cauzand un prejudiciu in valoare de 900 de lei. Aproximativ 80 la suta din valoarea prejudiciului a fost recuperat si predat partilor vatamate, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea.

Potrivit sursei mentionate, in prezent, acestia sunt cercetati in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Pedeapsa pentru infractiunea de furt calificat prevede inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Amenintare cu bomba la un liceu din Zalau

Un liceu din municipiul Zalau a fost amenintat cu bomba, vineri dimineata, printr-un fax primit in biroul directorului adjunct al unitatii, acesta anuntand autoritatile. In cel mai scurt timp, la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalau s-au prezentat politistii si echipele de specialisti care au inceput cercetarile.

Am pus o bomba in scoala a fost mesajul primit prin fax de Olimpia Paul, directorul adjunct al Colegiului Tehnic API Zalau. In secunda urmatoare am anuntat politia despre mesajul primit, a precizat aceasta, adaugand ca echipele de interventie au facut cercetari fara sa dispuna evacuarea tututor cadrelor didactice si a elevilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, directorul adjunct al colegiului a fost cel care a sesizat prin numarul unic de urgenta 112 ca a primit un mesaj cu amenintarea cu bomba. La fata locului s-au deplasat lucratorii Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj si angajati ai Serviciului Roman de Informatii care au inceput cercetarile. In urma investigatiilor, echipele de specialisti au constatat ca a fost o alarma falsa, si ca mesajul a fost trimis din interiorul colegiului, a declarat purtatorul de cuvant.

In continuare, se continua cercetarile pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul in care ameninta ca exista o bomba in unitatea de invatamant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »