Au ajuns la Urgenţă după ce au fost muşcate de căpuşe

Magazin Salajean 24 mai 2011 0

Au ajuns la Urgenţă după ce au fost muşcate de căpuşe

Două femei au ajuns, în week-end, la Urgenţă cu plăgi rezultate în urma muşcăturilor de căpuşe, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş. „Este vorba despre o femeie în vârstă de 52 de ani, din Târgu Mureş, care prezenta o plagă în regiunea abdominală după ce a fost muşcată de o căpuşă şi de o femeie în vârstă de 69 de ani, din Chichişa, care avea o plagă veche de cinci zile, rezultată tot în urma unei muşcături de căpuşă. Ambele paciente au primit tratament şi sunt în afara oricărui pericol”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Tot la finele săptămânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns 68 de pacienţi cu fracturi, contuzii şi entorse, în timp ce alţi 22 de sălăjeni au avut probleme din cauza hipertensiunii arteriale. Cu afecţiuni ale sistemului digestiv au fost depistaţi 33 de pacienţi, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, enterocolite şi gastruduodenite.

Medicii au mai tratat două cazuri de colică abdominală şi patru cazuri de colică biliară, iar 12 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Week-endul a fost marcat şi de prezenţa a doi sălăjeni care au ţinut să bea peste măsură, ajungând, în final, în stare de ebrietate la Urgenţă, iar 11 persoane au fost aduse la UPU cu răni după ce au fost implicate în accidente rutiere şi agresiuni. Din totalul de 327 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 61 de pacienţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »