Atacul capuselor trimite salajenii la Urgenta

Magazin Salajean 10 iunie 2009 0

Atacul capuselor trimite salajenii la Urgenta

Sase salajeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, in perioada 5-8 iunie, dupa ce au fost muscate de capuse, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva. Astfel, cei sase pacienti, cu varsta intre 2 si 66 de ani, au fost diagnosticati cu diferite reactii adverse si plagi, pe care medicii au reusit sa le trateze la Urgenta, fara sa dispuna internarea persoanelor.

Pe langa aceste cazuri, alti doi salajeni au trecut prin situatii similare, dupa ce au fost adusi la UPU cu plagi prin muscatura de caine. Week-end-ul prelungit a insemnat un total de 529 de cazuri, din care 168 au fost inregistrate luni. Numarul de bolnavi din aceste zile a fost mare, internarile ajungand la circa 150, iar urgentele reale la 170.

Cele mai multe diagnostice raman, ca de obicei, plagile, entorsele, fracturile si contuziile, 152 de salajeni necesitand interventia medicilor din aceste cauze. Alte 33 de persoane au ajuns la UPU cu hipertensiune arteriala, in timp ce 65 de salajeni au primit tratament impotriva virozelor, a pneumoniilor si a bronsitelor.

Cum zilele libere au fost mai multe decat in mod normal, incluzand si sarbatoarea de Rusalii, 16 salajeni au tinut sa bea peste masura, ajungand, in final, in stare de ebrietate la Urgenta. Cu gastrite si enterocolite au fost diagnosticati 41 de salajeni, in timp ce sapte persoane au fost aduse la UPU cu rani dupa ce au fost implicate in accidente rutiere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »