Asanare de muniţie la Aghireş

Mihaela Oprea 29 august 2012 0
Asanare de muniţie la Aghireş

Un locuitor din Aghireş a sunat la numărul unic de urgenţă 112, în după-amiaza zilei de marţi, după ce a găsit elemente de muniţie neexplodată în curtea gospodăriei. Bărbatul efectua lucrări de amenajare a curţii, când a dat peste muniţie.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că apelul a fost dat în jurul orei 18.40, la faţa locului deplasându-se echipa pirotehnică a unităţii. “Pirotehniştii ajunşi la faţa locului au identificat muniţia ca fiind două cartuşe de calibrul 7,62 de milimetri, descoperită de un cetăţean în urma unor lucrări de amenajare a curţii gospodăriei. Muniţia a fost identificată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Pompierii recomandă pe această cale cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »