Armele la control!

Magazin Salajean 3 iunie 2009 0

Armele la control!Actiunea de viza a permiselor de arma si a atestatelor de colectionar se va desfasura la nivelul judetului Salaj, in perioada 1 iunie – 30 octombrie 2009. Dupa cum se prezinta in comunicatul Politei Salaj, la aceasta activitate sunt solicitati sa se prezinte doar posesorii permiselor de arma si ai atestatelor eliberate in cursul anului 2004, precum si ale celor care au fost vizate in cursul anului 2004. Aceste persoane sunt asteptate la Sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice, cu armele detinute, precum si cu urmatoarele documente in original si in copie: cu permisul de arma (original si copie), cu actul de identitate (original si copie), permisul de vanatoare si carnetul de membru vanator (original), o fotografie color (dimensiune 4 x 5 cm), certificatul medical tip, din care sa rezulte ca persoana este apta sa detina si sa foloseasca arme si munitii, eliberat de o unitate sanitara specializata, cu cel mult sase luni inainte de depunerea cererii, aviz psihologic din care sa rezulte ca persoana este apta sa detina si sa foloseasca arme si munitii, eliberat cu cel mult 12 luni inainte de depunerea cererii, de catre un psiholog autorizat pentru astfel de teste, atestat in conditiile legii; certificat de cazier judiciar; o cerere tip, care va fi completata si semnata inclusiv pe verso de catre titularul permisului de arma, pentru a confirma ca a fost instruit cu privire la regulile generale care trebuie respectate de posesorul permisului de arma. Cererea-tip pentru aplicarea vizei pe permisul de arma si certificatul medical tip se gasesc si pe site-ul IPJ Salaj, la sectiunea Informatii utile – Acte necesare.

Cercetati pentru uz de arma neletala

Politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Toxice l-au identificat joi, 28 mai, pe N.V., din comuna Creaca, judetul Salaj, care detinea la domiciliu, in conditii ilegale, o arma neletala, supusa autorizarii, conform actualelor prevederi privind regimul armelor si munitiilor. In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, N.V. riscand o pedeapsa cu inchisoarea de la doi la opt ani.

In aceeasi zi, au fost identificati si prinsi zalauanii R.A., de 25 de ani, si S.L., de 30 de ani, care au folosit pistolul in alte scopuri decat cel pentru care le-a fost data autorizarea. In consecinta, cei doi risca o pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la trei ani, savarsind infractiunea de uz de arma neletala fara drept, fapta pedepsita de art.136, indice 2, din Legea 295/2004 – privind regimul armelor si munitiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »