Arestat preventiv pentru tentativa de viol si talharie

Magazin Salajean 20 martie 2012 0

Arestat preventiv pentru tentativa de viol si talharie Un salajean in varsta de 24 de ani a fost arestat preventiv, la finele saptamanii trecute, dupa ce, in noaptea de 14 spre 15 martie a anului in curs, a patruns in locuinta unei femei din localitatea Cutisu si a incercat sa o violeze. Pentru ca aceasta s-a impotrivit, tanarul s-a lasat pagubas, nu inainte de a-i smulge femeii cerceii din urechi, dupa care a fugit. A fost prins, insa, la scurt timp de catre politisti.

In cursul zilei de sambata, tanarul a fost prezentat Judecatoriei Zalau cu propunerea de arestare preventiva, instanta emitand pe numele acestuia, Marcel L., din localitatea Fildu de Mijloc, un mandat de arestare arestare preventiva pentru 29 de zile, sub aspectul savarsirii, in concurs real, a infractiunilor de tentativa de viol, talharie, dar si pentru furt calificat si violare de domiciliu in forma continuta, pentru alte fapte comise de catre inculpat in cursul anului trecut.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Zalau, Ioana Hodis, a declarat ca tanarul are la activ mai multe fapte comise atat in localitatea de domiciliu, cat si in alte localitati din judet. In noaptea de 2 spre 3 septembrie a anului trecut, in 7 noiembrie 2011 si in noaptea de 14 spre 15 martie a anului curent, inculpatul a patruns prin escaladare si efractie in locuintele a doua parti vatamate din localitatea Cutisu si intr-un magazin alimentar din Mesteacan, de unde a sustras diverse bunuri. De asemenea, in noaptea de 14 spre 15 martie a anului in curs, inculpatul a patruns fara drept in locuinta unei femei din Cutisu, unde prin exercitarea de violente si amenintari, a incercat sa intretina raporturi sexuale cu aceasta, ulterior deposedand-o de cerceii din urechi, ne-a declarat Ioana Hodis.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta, a declarat ca suspectul a fost identificat de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale si ai Sectiei de Politie Rurala Sinmihaiu Almasului. In seara de 14 martie, suspectul, avand fata acoperita, a fortat usa de la intrarea in casa unei femei de 74 de ani, din Cutis (Almasu), si folosind forta si amenintarile i-a luat din urechi o pereche de cercei din aur. In aceleasi imprejurari, tanarul a incercat sa o violeze pe femeie, dar nu a reusit, a precizat Tincuta Dumuta. Potrivit acesteia, in urma cercetarilor, politistii au recuperat 60 la suta din prejudiciul de 600 de lei.

Daca va fi gasit vinovat, tanarul de 24 de ani risca sa-si petreaca urmatorii cativa ani dupa gratii. Pentru savarsirea infractiunii de tentativa de viol, legea prevede o pedeapsa intre 1,5 ani si 5 ani de inchisoare, pentru infractiunea de talharie se prevede o pedeapsa de la 3 pana la 12 ani de inchisoare. De asemenea, furtul calificat in forma continuata se pedepseste cu pana la 15 ani de inchisoare, iar fapta de violare de domiciliu cu inchisoare stricta de la un an la 5 ani. Fiind trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor mentionate in concurs real, la pedeapsa aplicata inculpatului se vor aduna anii de inchisoare pentru fiecare fapta savarsita in parte.

Alt infractor pus dupa gratii

Judecatoria Zalau a emis, tot la finele saptamanii trecute, un alt mandat de arestare preventiva pentru savarsirea in concurs real a infractiunilor de violare de domiciliu in forma continuata si furt calificat in forma continuata, pe numele lui Bujor-Dorin M., in varsta de 29 de ani, din localitatea Mesesenii de Jos. Potrivit purtatorului de cuvant al instantei mentionate, acesta este acuzat ca, in repetate randuri, singur sau insotit de alte persoane, a patruns prin efractie sau escaladare in locuintele sau dependintele unor persoane din localitatile Aghires, Mesesenii de Jos si Mesesenii de Sus, de unde a sustras bunuri ridicandu-se la valoarea de 25.000 de lei. In cursul zilei de vineri, inculpatul a fost prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva. Instanta a admis cererea, emitand pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, ne-a comunicat Ioana Hodis. Daca va fi gasit vinovat, acesta risca pana la 15 de ani de inchisoare.

Cei doi inculpati mentionati anterior se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »