Aproximativ 6.000 de molizi, plantaţi în pepiniera din Panic

Magazin Salajean 31 martie 2011 0

Aproximativ 6.000 de molizi, plantaţi în pepiniera din Panic

Peste 170 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Silvania (CNS) Zalău au participat, în cursul zilei de ieri, la plantarea a aproximativ 6.000 de molizi în pepiniera din Panic. Activitatea face parte din proiectul Eco Provocarea, implementat de organizaţia non-guvernamentală Viitorul Plus din Bucureşti şi sponsorizat de TenarisSilcotub.

Consilierul educativ Monica Morar, din cadrul colegiului menţionat anterior, ne-a declarat că activitatea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Silvice Sălaj, sub denumirea Un copac pentru un viitor verde. Trei ore de muncă au avut voluntarii pentru plantarea celor aproape 6.000 de molizi. Această activitate a fost precedată de campanii de informare desfăşurate în rândul elevilor, de către echipa de eco-ambasadori din cadrul proiectului, despre importanţa pomilor pentru sănătatea mediului înconjurător, a afirmat consilierul educativ.

Proiectul Ecoprovocarea este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului şi se derulează în trei licee din Zalău, respectiv CNS, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian şi Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai din Zalău, şi alte două din Călăraşi. Prin acest proiect se urmăreşte educarea tinerilor prin implicarea practică a acestora în campanii de conştientizare şi diferite activităţi de protecţia mediului, precum activităţi de reciclare, igienizare şi plantare. Fiecare dintre liceele participante la acest proiect a primit câte 1.000 de euro din partea TenarisSilcotub pentru desfăşurarea activităţilor. Programul se va derula până la data de 15 mai, în final fiind desemnat dintre liceele participante un câştigător care va primi un premiu de 3.000 de euro, ce vor putea fi folosiţi doar pentru dotarea liceului.

Alţi 2.500 de puieţi, plantaţi la Şimleu

Aproximativ 200 de elevi ai şcolilor din Şimleu Silvaniei au participat, în cursul zilei de ieri, la o acţiune de împădurire similară celei din pepiniera din Panic, organizată de această dată de Primăria Şimleu Silvaniei împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Sălaj. Astfel, pe un lot al Consiliului Local Şimleu Silvaniei, în suprafaţă de un hectar, aflat în zona Pădurii Brădet, au fost plantaţi 2.500 de puieţi.

Fiind un teren accidentat, am decis să-l împădurim, contribuind la creşterea spaţiului verde al oraşului. Apreciez seriozitatea cu care elevii s-au implicat în acţiunea noastră care, cred eu, are şi un rol educativ. Mulţumesc reprezentanţilor Direcţiei Silvice, directorilor de şcoli şi profesorilor pentru modul în care au răspuns iniţiativei noastre, a declarat Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei.

În acest an, Şimleu Silvaniei va beneficia de alte două spaţii verzi, prin Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin crearea de spaţii verzi în oraşul Şimleu Silvaniei, finanţat din bugetul Fondului pentru mediu pentru anul 2010. Este vorba de Parcul Malul Crasnei cu o suprafaţă de 9.770 de metri pătraţi şi Parcul Cartier Brădet cu o suprafaţă de 3.830 de metri pătraţi. Pentru derularea investiţiei în aceste două locaţii, primarul Septimiu Ţurcaş va fi prezent în perioada următoare la Administraţia Fondului pentru Mediu în scopul semnării contractului de finanţare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »