Aproape 300 de pacienti la Urgenta

Magazin Salajean 2 august 2011 0

Aproape 300 de pacienti la Urgenta

Aproape 300 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor la finele saptamanii trecute, prezentandu-se in acest sens la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 72 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce cinci salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale. De asemenea, 26 de pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite, iar un pacient a fost depistat cu apendicita. Medicii au mai tratat trei persoane diagnosticate cu colica abdominala si au ajutat zece femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi.

O femeie in varsta de 64 de ani, din localitatea Marin, a fost tratata post muscatura de capusa, dar nu a necesitat internare, tot in UPU fiind ingrijita si rana unei femei de 61 de ani, din Brasov, care a fost muscata de un caine.

Nu au lipsit nici cazurile de agresiune, sase persoane ajungand la spital dupa ce au fost implicate in conflicte degenerate in batai, in timp ce 11 persoane au primit ingrijiri dupa ce au fost implicate in accidente rutiere..

In total, au ajuns la Urgenta 280 de persoane, din care 70 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 84 de pacienti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »