Aproape 200 de vitezomani amendati de politisti

Magazin Salajean 14 decembrie 2009 0

Aproape 200 de vitezomani amendati de politistiIn actiunile politistilor rutieri, desfasurate la nivelul judetului Salaj, in perioada 4-10 decembrie, au fost constatate sapte fapte de natura penala si aproximativ 700 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 77.000 de lei.

Ca de fiecare data, majoritatea celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Din cei 607 de conducatori auto amendati, 193 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala.

Pe langa amenda primita, 26 de soferi au ramas si fara permisul auto, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (trei persoane), pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km/h (11 persoane), pentru neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale si nu au incheiat o constatare amiabila de accident, in conditiile legii (un sofer), iar pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens (11 soferi), ne-a declarat Nadia Serban, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

Au fost sanctionati contraventional si 62 de pietoni, care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 16 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

In aceeasi perioada au fost retinute si 10 certificate de inmatriculare, pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto. Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si trei accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si sapte raniti grav. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 178 de accidente grave, soldate cu 31 de morti si 185 de raniti grav.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »