Aproape 200 de jandarmi, de pază la manifestările din weekend

Mihaela Oprea 2 august 2012 0
Aproape 200 de jandarmi, de pază la manifestările din weekend

Peste 160 de jandarmi sălăjeni, sprijiniţi de 30 de lucrători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca vor fi angrenaţi în misiuni de ordine publică la manifestările cultural artistice de la acest sfârşit de săptămână. Este vorba de activităţile desfăşurate în cadrul “Festivalului Verii” – Zilele Zalăului, festivalului de reconstituire istorică “Porolissum Fest 2012” de la Complexul Arheologic Porolissum, la festivalul de folclor şi meşteşuguri artistice tradiţionale “Someş, cântecele tale” din Jibou, dar şi la alte evenimente organizate în judeţ.
Purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că, în sprijinul cetăţenilor, vor amplasa în municipiu un centru de informare. “În perioada 3-5 august jandarmii, independent sau în cooperare cu Poliţia Municipiului Zalău şi Poliţia Locală Zalău vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării activităţilor programate de Zilele Zalăului. Astfel, pe platoul de marmură, jandarmii vor organiza un punct de lucru cu publicul, de coordonare a activităţilor, punct de lucru în cadrul căruia cetăţenii se pot adresa jandarmilor pentru a sesiza diferite probleme cu care se confruntă de natura savârşirii faptelor antisociale”, a declarat Isaia Micle.
Duminică, 5 august, jandarmii vor fi prezenţi la datorie şi vor asigura buna desfăşurare a manifestărilor omagiale de la Guruslău şi a manifestărilor religioase cu ocazia Hramului Mănăstirii Voivodeni.
Pentru a preveni producerea unor evenimente neplăcute, jandarmii atrag atenţia că aceste manifestări care implică un public numeros reprezintă oportunităţi pentru infractori. În acest sens, oamenii legii sfătuiesc cetăţenii să nu ţină la vedere obiectele şi bunurile de valoare, să manifeste spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate şi să solicite sprijinul forţelor de ordine aflate în dispozitiv în situaţiile în care este necesară intervenţia acestora.
De asemenea, pentru a sesiza faptele de natură să tulbure ordinea şi linistea publică cetăţenii pot apela telefonul de urgenţă 112 sau dispeceratul unităţi la numărul de telefon 0260-669722.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »