Aproape 100 de litri de chimicale toxice expirate, in curtea unei firme salajene

Magazin Salajean 10 mai 2010 0

Aproape 100 de litri de chimicale toxice expirate, in curtea unei firme salajene Aproape 100 de litri de substante si preparate chimice cu continut toxic, avand termenul de valabilitate depasit, au fost descoperite, zilele trecute, in incinta unei societati comerciale din Cehu Silvaniei, proprietatea lui N.A., de 55 de ani, din localitate. Produsele chimice au fost descoperite de catre politistii Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase, in urma activitatilor desfasurate in comun cu reprezentanti ai Comisariatului Salaj din cadrul Garzii Nationale de Mediu.

In cauza, politistii i-au intocmit barbatului dosar de cercetare penala sub aspectul comiterii infractiunilor de detinere a unor substante si preparate toxice fara drept, fapta prevazuta la Legea 360/2003, privind regimul substantelor si preparatelor chimice periculoase si neluarea masurilor de eliminare totala a deseurilor. Acesta risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei luni la un an ori o amenda penala de la 30.000 de lei la 60.000 de lei, conform OUG 195/2005, privind protectia mediului.

Prinsi cu tigari de contrabanda

Doua persoane au fost prinse saptamana trecuta, de catre politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, comercializand in municipiu 50 de pachete de tigari netimbrate de provenienta Ucraina. Acestea, respectiv H.O., de 54 de ani, si E.A., de 37 de ani, au fost sanctionate fiecare cu amenda in valoare de 1.500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »