Apicultorii isi pot cumpara utilaje si unelte din Zalau

Magazin Salajean 13 decembrie 2011 1

Apicultorii isi pot cumpara utilaje si unelte din Zalau Consumatorii de produse pe baza de miere si apicultorii au la dispozitie, in Zalau, o unitate comerciala special destinata lor. Aici sunt comercializate produse apicole, precum si utilaje si unelte, de la A la Z, necesare muncii apicultorilor.

Potrivit informatiilor furnizate de administratorul societatii comerciale Apifilia Carpatica Zalau, Sebastian Hedea, Magazinul apicultorului s-a deschis in urma cu trei saptamani, in zona Perla, vizavi de Cipricom.

Am dat in functiune acest magazin din dorinta de a le fi de folos apicultorilor si de a contribui la dezvoltarea acestui domeniu la nivelul judetului Salaj. Suntem singurii care, in prezent, putem sa le oferim in gama variata, tot felul de unelte si utilaje apicultorilor. Sunt la aceasta data in judet peste 2.500 de apicultori, marea majoritate a acestora au accesat, in functie de numarul de familii de albine, fonduri prin proiecte cu finantare europeana. Cu acesti bani sunt achizitionate utilajele si uneltele mentionate in proiect. Beneficiarii acestui sprijin financiar nu mai sunt nevoiti sa-si cumpere materialele de la targurile apicole din tara, pentru ca aici gasesc toate produsele necesare. Am deschis aceasta unitate, tocmai din dorinta de a veni in sprijinul lor. De anul viitor, vom incerca sa sprijinim si mai mult apicultura salajeana, prin demersurile pentru obtinerea de fonduri europene prin proiecte, ne-a declarat Sebastian Hedea.

Achizitii prin comenzi online

Reprezentantul firmei a mentionat ca produsele unitatii pot fi achizitionate prin comenzi online de catre apicultori si prin intermediul site-ului www.apifiliacarpatica.ro, dar si la targurile apicultorilor din tara.

Impresionat de paleta larga de produse din magazin, Vasile Sabau din Zalau a apreciat ca unitatea va fi de un real ajutor pentru toti apicultorii. Acesta are 90 de familii de albine, pentru care a accesat un proiect cu fonduri europene si s-a aratat foarte interesat de utilajele din magazin, sustinand ca prefera sa cumpere de aici, decat sa faca comanda, pe internet, de la alte unitati similare din tara.

Miere naturala si o gama larga de utilaje

La Magazinul Apicultorului se vand: centrifugi pentru stors miere pentru 3,4 sau 6 rame la preturi similare celor de la targurile apicole din tara; utilaje necesare lucrului cu mierea, cu ceara, cu ramele, hrana pentru albine, tratamente naturale, costume de protectie pentru apicultori, ambalaje, PET-uri.

In ce privesc produsele apicole, la Magazinul Apicultorului pot fi cumparate urmatoarele produse: miere de albine, polen, propolis, laptisor de matca, tratamente naturale pentru unele afectiuni (toate pe baza de produse ale stupului, avand chiar si imunostimulatoare pentru diabetici). Aceste produse, asa cum aprecia administratorul SC Apifilia Carpatica Zalau, sunt o sursa de energie si foarte binevenite in tratamentul unor afectiuni, ele continand foarte multe vitamine si minerale.

In curand, mixuri de miere

Mierea naturala este unul dintre cele mai pure sortimente de hrana care poate fi cosumata ca atare. La Magazinul Apicultorului poate fi achizitionata miere de salcam, poliflora si de tei. Acestea se afla in stare bruta, asa cum se gasesc in stupi, fiind procesata doar cu minimul necesar: contine mici particule de polen. Mierea naturala, aflata in stare nemodificata termic si chimic cristalizeaza in timp. Prin fierberea ei (sau prin decristalizare) ceea ce fac unii comercianti pentru a-si vinde marfa, ea devine mai fluida, dar isi pierde cea mai mare parte a proprietatilor si calitatilor. Odata distruse toate enzimele, mierea devine un zahar lichid. Miere naturala se gaseste si in unitatea noastra, nu doar la apicultori sau in targurile de profil, ea este extrem de utila in tratamentul diferitelor afectiuni, a mentionat interlocutorul nostru. In curand, asa cum a sustinut Sebastian Hedea, vor fi puse in vanzare la Magazinul apicultorului si alte produse pe baza de miere, respectiv, mixuri de miere (cu polen, cu propolis si cu fructe uscate).

Discount, la produsele din magazin, pana in 22 decembrie

Laptisorul de matca, alaturi de miere, este in topul preferintelor clientilor unitatii, fiind singura sursa naturala de acetilcolina, mediator in procesul de transmitere al influxului nervos. Laptisorul de matca este apreciat si pentru faptul ca este o sursa unica de acid 10 HDA (substanta activa cu efect antibacterian, antifungic, antiviral, care mareste rezistenta organismului in fata bolilor). Contine un complex de vitamina B (in numar de noua) si toata paleta de aminoacizi esentiali (noua). Tot aici, mai pot fi cumparate cosmetice (creme de fata, gel de maini, sapun lichid, sampoane) pe baza de produse apicole, cu efect benefic asupra epidermei. Sebastian Hedea a aratat ca cei care trec pragul magazinului si isi fac cumparaturi pana in data de 22 decembrie 2011, beneficiaza de un discount de 5 la suta.

Romanii vand miere, dar nu consuma

Cu toate ca mierea este nu doar aliment, ci si un veritabil medicament, romanii nu sunt obisnuiti sa consume miere si produse din miere, asa cum fac locuitorii tarilor occidentale. Romania se situeaza mult sub nivelul consumului de miere din tari ale Uniunii Europene, precum Germania Olanda, Blegia sau Norvegia (tara fara traditie in cresterea albinelor), unde anual se mananca intre 1,5 si 3 kilograme. Anul trecut, romanii au consumat 500 de grame de miere pe cap de locuitor, de zece ori mai multa miere decat in anii 90. Apicultorii si specialistii din medicina complementara sunt de parere ca necesarul saptamanal pentru un adult ar fi de 500 de grame de miere.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. rs 8 februarie 2013 at 09:23 - Reply

    sint specialist ecologie sint apicultor amator doresc sa lucrez sa ma asociez cu cineva in zona ecologica doresc proiect serios sint tinar am experienta

Lasa un Raspuns »