Anticorupţie la Prefectură

Olivian Vadan 30 octombrie 2012 2
Anticorupţie la Prefectură

Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj a găzduit marţi conferinţa “Politici anticorupţie pentru cetăţean, într-o administraţie responsabilă”, eveniment organizat cu sprijinul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin UCRAP, şi care vizează implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015.
La eveniment au participat subprefectul judeţului, Lucian Băican, directorul executiv al AID România, Alexandru Cumpănaşiu, directori ai instituţiilor publice deconcentrate şi alţi reprezentanţi ai unităţilor administrative din judeţul Sălaj. De altfel, este cea de-a IV-a întâlnire organizată în acest an în judeţul Sălaj pe tema anticorupţiei, urmând ca în cadrul proiectului amintit să mai aibă loc următoarele activităţi: acordare de consultanţă directă unui număr de 41 unităţi administrativ-teritoriale în vederea Implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015 şi a Planului Naţional de Acţiune, sesiuni de instruire pentru reprezentanţii DGA, precum şi elaborarea unui studiu comparativ privind modul de abordare la nivelul a 4 state membre UE a mecanismelor de autoevaluare a nivelului de răspuns la măsurile anticorupţie.
Discuţiile au fost interactive şi au vizat identificarea problemelor şi a vulnerabilităţilor din diferite sectoare de activitate. Printre problemele semnalate de reprezentanţii instituţiilor publice amintim: probleme financiare create de persoanele care imitarea şi copiaerea facturilor operatorilor economici, piaţa de medicamente şi scumpirea acestor produse, în funcţie de cererea existentă pe piaţă.
În cadrul întâlnirii, subprefectul Lucian Băican a declarat că se vor lua măsuri pentru eradicarea problemelor şi a vulnerabilităţilor semnalate, instrumentele necesare regăsindu-se în Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015.
Totodată, directorul executiv AID România, Alexandru Cumpănaşu, a precizat că se vor introduce teste de integritate destinate funcţionarilor publici.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Geo 30 octombrie 2012 at 23:38 - Reply

    Nu s-a discutat depre coruptia lui Crecan, tatal spiritual al lui Baican?

  2. IOAN DUSCAS 31 octombrie 2012 at 00:06 - Reply

    CE ANTICORUPTZIE VOR SA NE ADUKA ASHTIA DIN ALTA PARTE ? KA NOI IL AVEM DEJA PE BALOG SHI PE ALTZI FRATELE MEU ! PAI NU ESTE DGA LA CONSILIU ? SAU DAKA NU SHTITZI VA SPUN EU KA ESTE ! SHI IE ACTIVI ASHTIA !

Lasa un Raspuns »