Angajaţii Silcotub au protestat cu fluiere şi vuvuzele pentru salarii mai mari

Cel mult 400 de persoane – angajaţi ai fabricii Silcotub Zalău şi membrii familiilor lor – au participat duminică, 5 august, la o nouă acţiune de protest organizată de către Sindicatul „Metalurgistul” Zalău.
Căldura, comoditatea, concediile sau poate resemnarea au făcut ca la miting să îşi strige revendicările mai puţin de jumătate din totalul participanţilor anunţaţi iniţial. Protestul de duminică a venit în contextul în care conducerea multinaţionalei nu a reacţionat după marşul-miting din 31 iulie.

„De la precedenta acţiune de protest nu s-a schimbat nimic, angajatorul dovedeşte aceeaşi atitudine de indiferenţă. Nu am reuşit să avem o nouă întâlnire oficială cu ei, aşa că suntem hotărâţi să continuăm cu protestele. Joi, 9 august, voi avea o întâlnire la Bucureşti cu oficiali ai Ministerului Muncii şi cu cei de la Inspectoratul Naţional de Muncă, pentru a le prezenta situaţia din fabrică. La această oră, multor salariaţi li se modifică contractul individual de muncă şi sunt trecuţi într-un alt program de lucru, care nu este negociat în contractul colectiv de muncă. Practic, se încearcă o forţare a lucrurilor şi nu ştiu cât de legală este această metodă”, a precizat liderul sindicatului „Metalurgistul”, Alexandru Rus.

Potrivit spuselor sale, revendicarea noastră majoră este recunoaşterea de către angajatorul TenarisSilcotub Zalău a condiţiilor de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor.
Protestatarilor li s-au alăturat şi reprezentanţi ai altor sindicate, printre care cel din Romsteel Cord, dar şi „Civitas” Zalău. „Solidaritatea este cheia acţiunilor sindicale. Sindicatul Civitas din Primăria Zalău este solidar cu colegii de la Metalurgistul, cu revendicările acestora, respectiv cu modificarea Legii 62, care e de competenţa politicienilor, care au făcut, practic, imposibil dialogul social. Îi susţinem pe sindicaliştii din Silcotub, pentru că odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor aduse actului normativ, în multinaţionale, salariaţii au devenit nişte sclavi mordeni”, ne-a declarat Laurenţiu Ghiuruţan, vicepreşedintele „Civitas”.

6 Thoughts to “Angajaţii Silcotub au protestat cu fluiere şi vuvuzele pentru salarii mai mari”

  1. Anonim

    SALARII MARI SI MUNCA PUTINA NU EXISTA! POPESCU M.

  2. Anonim

    La care nu convine sa plece ca sunt destui la poarta si pt.2000lei.

    1. Anonim

      E plin de anunturi de angajare peste tot si nu merge nici dracu. Esti vreun sef pe acolo?Unde sunt la.poarta?

  3. Anonim

    daca ar fi la poarta nu ar lucra cu pensionarii.

  4. Anonim

    Doamna.Mihaela Popescu explicati le sclavilor ca doar sefii si dvs, casrigati cate zece.mii de euro lunar plus bonusuri anuale de alte zeci de.mii pe spinarea lor. Eu trebuie sa tacă si sa va umfle conturile, asta e menirea oamenilor de care va bateti joc. Plus alte categorii de salariati pt care exista mariri consistente mereu. Nu va e teama de karma? Destui patroni au plătit in final pt blestemele angajatilor!

  5. Anonim

    Deja scrie si in presa străină despre aceasta situatie. Ca sa stie o lume intreaga! Cei care au crezut ca sclavagismul e doar in tarile africane la fabricile de confectii ale marilor designeri, s a inselat!

Leave a Comment