Anexă făcută scrum din cauza coşului de fum

Mihaela Oprea 4 decembrie 2012 0
Anexă făcută scrum din cauza coşului de fum

Un locatar din Stupini, comuna Hida, a rămas fără echipamentele de lucru, cerealele şi preparatele din carne depozitate într-o anexă din gospodărie, după ce, în după-amiaza zilei de luni, aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Se pare că flăcările au izbucnit de la coşul de fum care era deteriorat.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pompierii au intervenit prompt pentru stingerea incendiului. “Garda de intervenţie Hida a fost solicitată să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit la un acoperiş al unei anexe gospodăreşti din localitatea Stupini. Cauza probabilă de incendiu a fost coşul de fum deteriorat. A ars acoperişul anexei şi mai multe bunuri depozitate: un moto-fierăstrău, 300 de kilograme de grâu, 200 de kilograme de ovăz, 800 de kilograme de porumb şi preparate din carne”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Pompierii militari continuă să atenţioneze asupra riscurilor care se expune populaţia prin nerespectarea măsurilor pentru prevenirea incendiilor în sezonul rece. Printre acestea se numără curăţarea coşurilor de fum, respectarea distanţelor la depozitarea materialelor combustibile în apropierea surselor de aprindere, folosirea unor surse de încălzire verificate şi evitarea improvizaţiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »