Anchetă în cazul unui bătrân decedat în Spitalul Judeţean

Mihaela Moldovan 30 decembrie 2012 9
Anchetă în cazul unui bătrân decedat în Spitalul Judeţean

Poliţiştii sălăjeni au demarat o anchetă după ce o plângere a fost depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj cum că un bărbat de 78 de ani a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde era internat cu cangrenă la picior, din cauza unor unor complicaţii pulmonare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu, plângerea fiind depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj de fiul celui decedat. „Un bărbat de 78 de ani a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în 9 septembrie, cu cangrenă la picior. Ulterior, a dezvoltat complicaţii pulmonare şi a decedat. Raportul medico-legal a arătat că moartea nu a fost una violentă şi s-a datorat unor complicaţii pulmonare. Întrucât fiul celui decedat a depus o plângere privind moartea tatălui la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în acest caz au fost demarate cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Odată cu ridicarea de întrebări în privinţa decesului tatălui său, jibouanul care a sesizat procurorii s-a arătat nemulţumit de modul în care tatăl i-a fost tratat în Spitalul Judeţean, considerând că bătrânul ar fi putut fi salvat dacă era operat, iar piciorul afectat de cangrenă i-ar fi fost amputat. Jibouanul a fost surprins şi de faptul că, odată internat, tatăl său a fost depistat cu diabet, deşi – susţine el – acesta nu a fost până atunci diagnosticat cu boala respectivă, iar glicemia a avut-o scăzută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sălaj, au fost solicitate Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău mai multe documente care să ajute la rezolvarea cazului, printre care şi foaia de observaţie întocmită pentru bătrân în perioada în care acesta a fost internat. Toate actele respective urmează să fie primite de poliţişti în săptămânile următoare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, a declarat că, deocamdată, se aşteaptă concluziile anchetei demarate de poliţişti, abia apoi urmând să se ia deciziile care se impun.

Odată ce poliţiştii vor finaliza cercetările, dosarul va fi returnat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, procurorii fiind cei care vor da o soluţie, în sensul de începere ori neîncepere a urmăririi penale.

 

Comentarii

comments

9 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. unul 30 decembrie 2012 at 16:45 - Reply

  mortul e de vina??acesta va fii raspunsul.cate persoane au decedat din vina medicilor zalauani de la infintarea spitalului.se poate o statistica?cred ca nimeni nu vrea sa stie acest lucru!!eu plec la cluj cand e vb de sanatate.am un catel dar nu am curajul sa-l duc la sp judetean mie frica sa nu-l omoare.mai desteptii sant veterinarii care treateaza animalutele doar dupa simtomele spuse de stapan.

 2. doi 30 decembrie 2012 at 16:46 - Reply

  vai de viata noastra pe mana cui ajungem la spitalul din zalau

 3. cornel 30 decembrie 2012 at 20:11 - Reply

  Am avut sotia internata in spitalul judetean zalau am fost multumiti de felul in care am fost tratati .Nu intotdeauna sant medicii de vina intervine si soarta omului

 4. io 1 ianuarie 2013 at 21:18 - Reply

  o, lăsati!

 5. d 3 ianuarie 2013 at 12:49 - Reply

  Dar mor oamenii si acasa… din vina cui? Popa, primarul, perceptorul sau….altii. Ce vreti, sa nu mai moara?

 6. doctor 5 ianuarie 2013 at 18:18 - Reply

  asa e in spitalul din zalau sunt medici cu studii de echivalente de asistent medical
  cunosc meserie cat pentru facultatea spiru haret, ex>
  intrebare >
  1. ce sperante de viata are pacientul internat
  raspuns
  a) mari
  b)slabe
  c) io nu stiu de astea – raspuns pentru medicii din zalau

 7. doctor 5 ianuarie 2013 at 18:20 - Reply

  asa e in spitalul din zalau sunt medici cu studii de echivalente de asistent medical
  cunosc meserie cat pentru facultatea spiru haret, ex>
  intrebare >
  1. ce sperante de viata are pacientul internat
  raspuns
  a) mari
  b)slabe
  c) io nu stiu de astea – raspuns pentru medicii din zalau

 8. noi 5 ianuarie 2013 at 18:21 - Reply

  medicii de la spitalul judetean zalau sunt niste boi care ragesc numai pentru bani

 9. tot noi 5 ianuarie 2013 at 18:22 - Reply

  UNDE SUNT SERVICIILE ANTICORUPTIE SA VADA DE SPAGA LUATA DE DOCTORII DIN SPITALUL ZALAU

Lasa un Raspuns »