Amenzi usturatoare in valoare de 7.650 RON

Magazin Salajean 7 decembrie 2006 0

In urma celor 160 de actiuni de control desfasurate de catre inspectorii OJPC, in cursul lunii noiembrie, 141 s-au incheiat cu procese verbale de constatare a contraventiei, iar 19 au fost doar de constatare. Pentru deficientele constatate, inspectorii au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 7.650 lei.Valoarea produselor depistate cu abateri a fost de 72.062 RON, iar valoarea produselor oprite definitiv din circuitul uman a fost de 1.297 RON.

Totodata, inspectorii au efectuat trei controale tematice in vederea respectarii prevederilor legale la comercializarea si etichetarea mierii; respectarea prevederilor legale privind calitatea, precum si etichetarea si modul de comercializare a painii. De asemenea, s-au mai avut in vedere respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor la service-urile auto. Pentru deficientele constatate, 16 agenti economici au fost sanctionati cu avertismente, iar unul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 200 RON.

In aceeasi perioada de timp au fost inregistrate 45 de reclamatii primite de la consumatori, din care au fost cercetate si solutionate 27. Valoarea produselor inlocuite si a reparatiilor efectuate a fost de 1.841 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »