Amenzi in trafic de peste 100.000 de lei

Magazin Salajean 11 octombrie 2010 0

Amenzi in trafic de peste 100.000 de lei

Peste 100.000 de lei au insumat amenzile aplicate in ultima saptamana de politistii rutieri din judetul Salaj. Majoritatea amenzilor au fost incasate de soferii care au incalcat regulile de circulatie. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca, in perioada 1-7 octombrie, lucratorii de Politie Rutiera din judetul Salaj au constatat zece fapte de natura penala si 949 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 106.000 de lei. Contraventional au fost sanctionati 60 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 50 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si alte opt care conduceau carute fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Majoritatea sanctiunilor au fost aplicate insa conducatorilor auto. Si anume, 831 de soferi s-au ales cu sanctiuni pentru diferite abateri, dintre care 376 pentru conducerea autovehiculelor cu viteza peste limita legala, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, pe langa amenda primita, 49 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: zece – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, unul – pentru conducerea unui autovehicul care prezenta defectiuni tehnice grave la mecanismul de directie, zece – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de kilometri/ora, sapte – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, doi – pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier, si 19 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. De asemenea, au fost retinute si noua certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

In perioada mentionata, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat trei accidente de circulatie grave soldate cu doi morti si un ranit grav, precum si trei accidente usoare soldate cu trei raniti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »