Amenzi de zeci de mii de lei pentru jocurile de noroc

Magazin Salajean 28 octombrie 2011 0

Amenzi de zeci de mii de lei pentru jocurile de noroc

Amenzile incasate, in cursul lunilor septembrie si octombrie, de operatorii economici salajeni din domeniul jocurilor de noroc se cifreaza la cateva zeci de mii de lei. Acestia au fost verificati de catre lucratorii Inspectoratului de Politie Judetean Salaj si ai Garzii Financiare Salaj, in cadrul unor actiuni de combaterea activitatilor ilicite in domeniul jocurilor de noroc. Potrivit informatiilor furnizate de sef sectie, comisar Petru Pop, au fost verificate 33 de aparate de jocuri de noroc si un punct de lucru apartinand unui numar de trei agenti economici din Salaj si unuia din Huedin, judetul Cluj.

Controlul a vizat: verificarea inregistrarii in totalitate a incasarilor realizate din organizarea acestor activitati; respectarea obligatiilor organizatorilor de jocuri de noroc de a taxa pe baza de bonuri clientii, la intrarea acestora in incinta unde sunt amplasate aceste jocuri si de a avea angajat personal propriu; existenta si valabilitatea licentelor de organizare a jocurilor de noroc si a autorizatiilor de exploatare pentru fiecare aparat in parte, cu respectarea locatiei pentru care au fost autorizate sa fie amplasate acestea.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 43.000 lei si a fost confiscata suma de 325 euro. Suma reprezinta schimburi valutare neautorizate realizate cu clientii care jucau la aparatele respective, a precizat Petru Pop.

La inceputul lunii septembrie, in Salaj, erau licentiati in vederea organizarii jocurilor de noroc cinci agenti economici, care detineau autorizatie de exploatare pentru 496 jocuri de noroc (inclusiv aparate de tip slot machine). Totodata, pe teritoriul judetului, prin puncte de lucru deschise isi desfasoara activitatea si operatori economici avand sediile sociale in alte judete.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »