Amenzi de peste 3.600 de lei aplicate de agenţii comunitari zălăuani

Magazin Salajean 11 martie 2011 0

Amenzi de peste 3.600 de lei aplicate de agenţii comunitari zălăuani

Patruzeci de amenzi au aplicat agenţii comunitari zălăuani în acţiunile desfăşurate în ultima săptămână. Au fost sancţionaţi contravenţional, în cea mai mare parte, comercianţii stradali care nu aveau autorizaţii pentru desfăşurarea acestei activităţi, cerşetorii şi proprietarii autoturismelor parcate în locuri interzise.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Zalău, Lucian Trif, a declarat că în perioada 3-10 martie au constatat 12 sancţiuni contravenţionale însoţite cu amendă şi 28 cu avertisment. Dintre sancţiunile contravenţionale aplicate, 14 au fost scrise pe numele unor persoane care au apelat în mod repetat la mila publică fiind persoane apte de muncă, opt persoane au fost sancţionate deoarece au parcat autoturismele în alte locuri decât cele special amenajate şi şapte s-au ales cu amenzi pentru că au desfăşurat activităţi de comerţ stradal fără îndeplinirea formelor legale de plată. Alte sancţiuni au fost scrise pe numele a şase persoane care au aruncat pe domeniul public resturi de ţigări, coji de seminţe, ambalaje etc., două persoane care au spălat autoturismele în alte locuri decât cele special amenajate în acest scop şi o persoană a fost sancţionată pentru că a murdărit carosabilul cu noroi, a declarat Lucian Trif.

Valoarea totală a amenzilor este de 3.650 de lei.

Potrivit sursei citate anterior, în perioada analizată, agenţii Poliţiei Comunitare au răspuns la un număr de 33 de sesizări ale cetăţenilor, din care un număr de 20 au fost rezolvate pe loc, iar 13 au fost transmise instituţiilor abilitate pentru competenta soluţionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »