Amenzi de peste 2.000 de lei pentru lipsa simţului civic

Mihaela Oprea 7 decembrie 2012 0
Amenzi de peste 2.000 de lei pentru lipsa simţului civic

Poliţiştii locali au aplicat în ultimele două săptămâni amenzi de peste 2.000 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost date persoanelor care au apelat la mila publică, dar şi celor care au răscolit tomberoanele pentru recuperarea diferitor obiecte.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalău, Lucian Trif, a declarat că în perioada 26 noiembrie – 6 decembrie, agenţii au constatat 26 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.040 de lei. “Dintre sancţiunile aplicate în perioada analizată, opt au fost date persoanelor care au apelat la mila publică deşi sunt apte de muncă, şase celor care au răscolit gunoiului din containere în vederea recuperării de diferite obiecte, în timp ce patru persoane au fost sancţionate pentru parcarea autovehiculelor în alte locuri decât cele special amenajate, anume pe trotuare sau spaţii verzi”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Alte sancţiuni contravenţionale au fost date pentru aruncarea de hârtii, resturi de ţigări, coji de seminţe pe domeniul public, utilizarea echipamentelor de joacă de către persoane care au o vârstă mai mare decât cea inscripţionată pe panoul de avertizare, desfăşurarea de activităţi comerciale fără îndeplinirea formelor legale etc. De asemenea, aproximativ 30 de persoane au primit somaţii pentru că şi-au parcat autovehiculele în locuri necorespunzătoare.
Pe parcursul activităţilor desfăşurate, agenţii locali au identificat presupuşii autori ai unui furt comis zilele trecute, în zona complexului Scala din municipiu. G. J. Rolly şi G. Ildiko, ambii în vârstă de 29 de ani, au fost prinşi că au tăiat şase copaci din zona menţionată. Aceştia au fost predaţi organelor de poliţie pentru efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »